A közlekedési hatóság semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a kormány kvázi stoptáblákat rakott ki utak melletti plakátokra

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Válaszolt kérdéseimre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), melynek a Közlekedési Hatóság is része. A következőt írta az NFM Kommunikációs Főosztálya:

„A kérdéses plakátok nem sértik a hivatkozott jogszabályt, mivel azok arculati eleme nem téveszthető össze a közúti jelzőtáblával. A „STOP” tábla előírás szerint nyolcszög alakú, fényvisszavető felületű, azt nem szabad elforgatott kivitelben kihelyezni. A közúti jelzőtábla út melletti elhelyezése egyértelmű, egy reklámtáblával nem összetéveszthető.”

Érdekesség ez az utolsó mondat, hiszen ezáltal mi értelme volt megírni egy komplett kormányrendeletet, ami pont azt igyekszik megelőzni, hogy a közutak melletti plakátokat összetévesszék a KRESZ-táblákkal.

Arra a kérdésemre, hogy tudtak-e róla, esetleg engedélyezték-e, azt írták: nem engedélykötelesek az utak menti plakátok sem. A hatályos rendelkezések szerint az út mellett elhelyezett jogellenes reklámtáblák ügyében a közútkezelő jár el. Tehát ez eset nem tartozik ide. Szóval, ha elforgatsz egy táblát, és nem fényvisszaverő a hirdetésed felülete, nyugodtan tegyél ki vele plakátokat utak mentén, mert szabad!

Közben a 444 kiszúrta, hogy, a nemzeti konzultáció weboldalán a Google mellett az orosz Yandex analytics kódja is fut. Az orosz IT-cégről a BBC korábban azt írta, hogy átadta az orosz titkosszolgálatnak, azon a személyeknek adatait, akik a PayPalhoz hasonló fizetési rendszerén keresztül támogatták pénzzel Alexey Navalnij orosz ellenzéki bloggert és korrupcióellenes aktivistát. A kormány konzultációs oldaláról az is kiderült, hogy lényegében bármilyen kamu névvel és adatokkal kitölthetjük azt.

 

Bármilyen kamu névvel kitöltheted az online nemzeti konzultációt, akár naponta többször is
Válasz helyett megalázta az őt kérdező diákot a kaposvári polgármester
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!