Amikor a neved alá kiírt titulus érdekesebb, mint amit mondasz

Elnök, szóvivő, főkapitány, rezsibiztos – átlagos és kevésbé átlagos név alatti titulusokkal az összes hír- és magazinműsorban naponta találkozunk a televízióban. De vannak köztük időnként olyanok is, amelyek annyira furcsára sikerülnek, hogy önmagában is mémmé vállnak. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorral.

Az egykori gyermek feliratot talán egy iskola vagy gyerekotthon egykori tagjaként érthették – bár nem egyértelmű, alatta ugyanis csak egy nyugat-kaliforniai város van megjelölve. Mindenesetre természetesen olyan kontextusokban terjedt el, hogy “amikor nincs semmi élettapasztalatod, de az eddigi eredményeidről kérdeznek”.

Az utóbbi idők tüntetésein egyre több új arc tűnt fel, így ha az illetőnek nincs más ismert titulusa, vagy éppen az nem tartozik ide, akkor megszületik a képen látható megoldás. Tüntetni bárki mehet, de tüntetőként nyilatkozni – na, az csak keveseknek adatik meg.

Ezt azt hiszem, nem kell lefordítani. Kemény menet lehetett, ehhez képest egy miniszterelnöki vita a választás előestéjén az kutyafüle. Különben is olyat csak az olyan hanyatló országokban tartanak, mint az Egyesült Államok…

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ugyebár. Mindenesetre a sima bakik is viccesek, de a kinn maradt nem publikusra szánt feliratok viccesebbek – vajon hogy hívhatják a képen lévő ügyvédet?

Valószínűleg sokan lágták a BBC-n feltűnt kutyát, akit ki is írtak dogként rendesen. Azt azonban kevesebben tudják, hogy egy év múlva visszatért, hogy több kutyával együtt, hogy egyébként azt mutassák be rajtuk, hogy kedvenceink különbséget tudnak tenni az érzelmek között. Ekkorra már szóvivő-kutyaként írták ki.

Mégsem indul vizsgálat az ODP-n elhallgattatott diák ügyében
Petíciót indítottak a kínai élveboncolások ellen
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!