Az All About That Bass 218 országban le van tiltva

Na jó, csak a videód, ha felhasználod ezt hozzá zeneként. A YouTube ugyanis készített egy hosszú listát a YouTube partnereknek (értsd: hirdetés megjelenítő és elvileg pénzt kereső) felhasználóknak, mi lesz ha fölhasznál egyet a mostanában népszerű zenék közül a videóiban.

A lista ide kattintva érhető el. Alapvetően elmondható, hogy ha ismert zenét felhasználsz, akkor a videóidnál hirdetésekre, és azok után jelentkező bevételekre ne is számíts. Azonban változó, hogy le lesz-e tiltva a vidid bizonyos országokban.

youtube bass

A Gagnam Style például sehol nem lesz tiltva, csupán monetarizálás nincs, de ha az All About That Bass-t vágod be háttérzenének, akkor már ne sok jóra számíts, a videód 218 országban le lesz tiltva, köztük Magyarországon is.

Mindez egyébként a YouTube audiokönyvtárának egy új menüpontjában tekinthető meg, aminek a lényege, hogy olyan zenéket tartalmaz műfaj, hangulat, hangszer, stb. szerint szűrhető módon, amelyek jogdíjmentesen fölhasználhatóak a videóknál.

Azt azonban mindjárt sietnek hangsúlyozni, hogy a kiadók ettől eltérő lépéseket tehetnek, hiszen végső soron ne feledjük, ha felhasználsz egy jogdíjas zenét egy nyilvánosan közzétett videóban, akkor szerzőijog-sértést követsz el, még akkor is, ha a videódat kevesen nézik meg, de nyilvános.

Egyébként nekem is volt egy kis afférom a YouTube-on az egyik nagy zenei kiadóval, amely végül jól végződött, a történet a Képblogon (a blogomon) itt és itt olvasható el.

Ez a gomb nem működik a Spotify-nál
Ne vegyenek mindent komolyan az interneten!
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!