Egy diák szerint az érettségi a legerősebb drog

Kép: Eduline

Sok mindenhez hasonlították már az érettségit. Mindenki ismeri a Buddha-idézet érettségis átiratát. Most egy diák a tudatmódosító szerekhez hasonlítja a középiskolát lezáró vizsgát, és a humor mellett erős valóság is visszaköszön benne.

Az érettségi a legkeményebb drog. Évente fiatalok százezreit kényszeríti fáradhatatlan, hónapokon át tartó kényszeres tanulásba. A fogyasztók is gyűlölik hatását, azonban mégis évente újabb és újabb fiatalok próbálják ki használatát, annak ellenére, hogy mellékhatásai közé tartozik a folytonos stressz, depresszió, és egyéb káros szenvedélyek halmozása mint pl. a dohányzás. Tapasztalatok alapján a dohányzás megduplázódik azok körében akik az érettségi függőségébe estek, pont az előbb említett stressz enyhítésének céljából. A fogyasztók azt nyilatkozták nem tudnak másra gondolni, csak a már régóta legális és használatban lévő szerre a fogyasztási szezon alatt. Ez a szezon legtöbbször május és június, azonban akadnak olyan fogyasztók akik rászokhatnak október-novemberben is. A használók olykor olyan tévképzetekkel nyugtatják magukat, hogy “úgy sem fog sikerülni, olyan sok tétel van”. Ezt azért teszik, hogy ürügyet nyerjenek a drog első számú hatásaként ismert tanulás mértéktelen halmozására.
A legfrissebb kutatások szerint egy új, eddig ismeretlen vegyülete került piacra a drognak, melyek szakgimnáziumokban terjedtek el, a fogyasztók csak “szakmai”-ként emlegetik, káros hatásai duplája a többi vegyületnek, akár napi két napi tanulást is okozhat.
A szert megerősítetlen források szerint egy úgynevezett “Oktatási Hivatal” nevű szervezet forgalmazza, az adagokat mind papír alapon eljuttatják a fiataloknak, mind pedig az interneten keresztül. A hű fogyasztók akár ingyen hozzájuthatnak az érettségihez.

A szöveget a közösségi médiában osztották meg, és az érintett valószínűleg még adós pár szóbelivel, de a jövő hétre már mindenki végez vele.

Itthon is kapható lesz az Ifjú Pápa kedvenc itala
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!