Egy új cég megvette a nevet, és újraindítaná a Neo FM-et

Mint ahogy még márciusban írtunk róla, hogy lehetséges, kiderült: egy új cég tényleg megvette a névhasználati jogokat, és újraindítaná a 2012-ben megszűnt Neo FM-et. A tulajdonos először lapunknak beszélt a tervekről: analóg frekvenciát is szeretnének, és országosan több helyen is sugároznának.

Bihari Boglárka, a névhasználati jogot az előző tulajdonostól megvásárló cég ügyvezetője a Hírkút.hu-nak beszélt először a folyamatban lévő indulásról. A neofm.eu oldalon már most is folyik egy tesztadás online, de analóg frekvencián is szeretnének sugározni: több vidéki és fővárosi rádióval tárgyalnak hálózatba kapcsolásról, hogy ezáltal tudjanak országszerte sugározni (ezt csinálja jelenleg az Andy Vajna-féle Rádió 1 is elég sikeresen).

A Neo FM 2012-ben szűnt meg. Most újraindulhat, új arcokkal. (Illusztráció: MTI-archív)

Emellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal jelenleg is folyik a megegyezésük, tehát arra a kérdésemre, hogy mikor indul a “rendes” adás, azt mondta akkor, amikor ez a kettő folyamat sikeresen zárul. A rádión dolgozó csapat már összeállt, jelenleg is építik az új stúdiót, számos új ember lesz a rádiónál, de hogy kik, azt még nem árulta el.

Rengeteg új hang lesz, mivel sok régi “Neo”-s más rádiónál dolgozik

– tette hozzá. Emellett az állomáshangot is le fogják cserélni hamarosan, modernebbre. A szlogenek azonban maradnak a régiek (most is ezek szólnak az online tesztadásban, ahol még csak zenék hallhatóak). Egyelőre azért a .eu-s címen megy az oldaluk, mert a neofm.hu-t az azóta megszűnt első tulajdonos, az FM1 Zrt oltalom alatt tartja ezért nem sikerült még megszerezniük. A rádió korábban használt Facebook-oldaláról viszont azt mondta, hamarosan átveszik a kezelését.

Zene, kultúra, politika nélkül

Nyilván meg fogjuk tartani a “megfelelő távolságot”

– mondta arról, hogy mennyire fognak poltikával foglalkozni műsoraikban, vagy csak óránként a hírblokkban, majd hozzátette: ők inkább kulturális vonalon mozognak majd. Ilyen lesz a NeON! néven induló egyik fő műsoruk. Emellett az aktuális héten legtöbbet játszott dalok TOP 10-es listájával indul majd a Neománia című műsor vasárnaponként este 6-kor, pénteken és szombaton fél 11-től pedig  ismert DJ-k is lesznek a Neo Mixer című mixműsorban.

Összességében az egykori Neóhoz hasonló jellegű műsort indítanak, tehát elsősorban zenei és szórakoztató jellegű műsoraik lesznek. Az indulással remélik, sikerül föléleszteni a régi, de jól ismert márkát. A tulajdonos kilétét az ügyvezető egyelőre nem árulta el, de azt mondta: “ismert vállalkozó, és szakember”, illetve hamarosan lehull a lepel. Annyit elárult, hogy nem Andy Vajna az, de hogy esetleg Simicska Lajos lenne-e az, arra a kérdésemre nem akart válaszolni.

Trump Watergate-je lehet az FBI-vezér kirúgása?
Windows 10 S: Visszahódítja-e az amerikai iskolákat a Microsoft?
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!