Heti Programajánló

A héten ismételten számos sportos program vár ránk – ha más nem, a tévékészülékek előtt biztosan. Nem csak a Labdarúgó Európa-bajnokság folytatódik, hanem a kosárlabda, kézilabda, ritmikus gimnasztika, valamint az autósportok szerelmesei is örülhetnek majd a heti felhozatalnak.

Pénteken kezdetét vette a Labdarúgó Európa-bajnokság Franciaországban. Egy rövid kis megnyitó ünnepség keretein belül a hivatalos dallal fellépett David Guetta és Zara Larsson is. Majd kezdetét vette az első mérkőzés, ahol Franciaország és Románia válogatottja csapott össze egymással. Elég sokáig úgy tűnt, hogy idén sem sikerül megtörni a nyitómérkőzéses döntetlen ‘átkát’, de végül a 89. percben a franciák berúgták második góljukat, és így megtörték az előző Európa-bajnokságok döntetlen sorozatát.   A további programok a hétre:

Ma

Szerkesztőtársam, Balázs véleménye az elkövetkezendő mérkőzésről:

“Úgy gondolom, hogy az olaszok sokat fognak passzolni. Ha a középpálya erős lesz, akkor verhetik a belgákat. Viszont jó támadásokat várok Shaarawytól, meg remélem kezdő lesz Insigne is. Azonban még így sem lenne biztos, hogy sikerül behúzniuk az olaszoknak ezt a 3 pontot. “

21:00 Belgium – Olaszország

Kedd
18:00 Ausztria- Magyarország
21:00 Portugália- Izland

Szerda
15:00 Oroszország – Szlovákia
18:00 Románia -Svájc
21:00 Franciaország -Albánia

Csütörtök
15:00 Anglia – Wales
18:00 Ukrajna- É.Írország
21:00 Németország – Lengyelország

Péntek
15:00 Olaszország – Svédország
18:00 Csehország – Horvátország
21:00 Spanyolország – Törökország

Szombat
15:00 Belgium – Írország
18:00 Izland – Magyarország
21:00 Portugália – Ausztria

Vasárnap
21:00 Románia- Albánia (Duna TV)
21:00 Svájc – Franciaország (M4 Sport)

Bár nincs magyar érdekeltség, mégis megemlíteném, hogy a héten zajlódnak majd a Női kosárlabda olimpiai világselejtezői szintén Franciaországban, Nantes városában. Ahogy utánanéztem, nem adja egyik csatorna sem.

fiba-qualifying-tournaments-2016

A héten tartják a visszavágóját a  Férfi kézilabda világbajnoki selejtezőnek, Magyarország–Szerbia. Az első mérkőzésen egy góllal nyertünk.srbija_madjarska_3-615x400

Június 17-19. között zajlik majd a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság is.

RG 2016 in Holon

Szintén a hétvégén tartják a Le Mans-i 24 órás versenyt. Remélhetőleg semmilyen tragikus kimenetelű balesetnek nem leszünk tanúi.

uuuu

Vasárnap rendezik az elmúlt évek első olyan Európa Nagydíját a Forma-1 keretein belül, melynek nem  Valencia ad otthont, hanem Baku. Mint ahogy múlt hétvégén is, most is a Duna Televízió fogja közvetíteni a futamot.

maxresdefault

Ausztria-Magyarország 0-2!
Pár óra múlva kezdődik a Labdarúgó Európa-bajnokság!
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!