Képpont: ilyen most a befagyott Balaton

Hogy pontosan hol lehet hivatalosan korcsolyázni, azt nem tudjuk, a part környékén már sokan megtettékEzeken az almádi képeken az is látszik, hogy volt, aki szánkózott is a tó jegénAz amúgy általában a két méter vízmélységet jelző cölöpök most alacsonyan türemkednek kiAzért megkapazkodni meglehet bennük, ha nagyon kellA part menti kövek sem okoznak fájdalmat a gyerekeknek, akik könnyen átlépnek rajtukÚgy néz ki, jól csúszikA napsugár most épp a képet dobta csak fölHuss
  • Nézegessen befagyott balatonos korcsolyázós képeket!
  • Oldalt a nyilakkal tud lapozgatni.
  • Fotó: Tölgyes András László

Képpont-galéria

A képekből látható, hogy többen is a jégre merészkedtek már. Nos, ők bátrak voltak, a Privátbankár.hu információi szerint még nem biztonságos, a jégtakaró ugyanis összefüggő, ám még nem elég vastag, de hamarosan az lesz. A portál azt írja:

  • Hétfőre a Balaton jege a nyílt vízen 5-6 centiméteresre, a sekélyebb területeken és az öblökben ennél pár centivel vastagabbra hízott. Az állaga szilárd, a felszíne sok helyen sima.
  • A jelenlegi vastagság még nem alkalmas arra, hogy a nyílt víz felett a jégre lépjünk, és bár a következő napokban a jég további vastagodására lehet számítani, de a hét közepétől várható erős vagy viharos szél hatására sokfelé feltöredezhet a tó jégtakarója és szélesebb rianások, illetve jégtorlaszok alakulhatnak ki.
  • Ma Siófok partjainál 4-6 centiméteres jégvastagságot mértek, ami még nem biztonságos, így alkalmatlan a téli sportolásra, viszont hétvégére egyes területeken alkalmassá válhat a tó jege a korcsolyázásra.

És a végére egy videó. Tavaly ilyen volt a befagyott magyar tenger drónnal fölé szállva:

Tragédia Szegeden: öngyilkos lett egy nő a Csorba utcában
Becsületes megtaláló keresi az ATM-ben hagyott pénz tulajdonosát
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!