Kirúgással büntetik az LMBT diákokat több vallásos iskolában

arkansas_in_united_states-svgAz arkansasi katolikus iskolákban a Little Rock egyházmegye döntése alapján elképesztő szabályozás vonatkozik több, mint 6 ezer diákra.

Több arkansasi katolikus iskola megpróbálja elnyomni a diákjai valódi identitását azzal, hogy kirúgással fenyegeti őket, ha vállalják LMBT mivoltukat. A katolikus egyház Little Rock egyházmegyéjében, amely magában foglal 27 általános- és középfokú katolikus iskolát, összesen több mint 6700 diákkal, a közelmúltban terjesztettek be egy szörnyű LMBT-ellenes kiegészítést az iskola szabályzatába.

Forrás: Facebook/NCRM

Forrás: Facebook/NCRM

A The New Civil Rights Movement oldala emlékeztet: az egyházmegye élén álló püspök Anthony Taylor (képen) korábban a homoszexualitást a vérfertőzéshez hasonlította, máskor az amerikai legfelsőbb bíróság egyenjogúsági döntését egyszerűen a modern történelem egyik legrosszabb döntésének nyilvánította. Egyébként szerinte semmiben nem javítja az azonos neműek életét az hogy összeházasodhatnak.

A diszkrimináló törvény megtiltja a diákoknak, hogy kifejezzék azonos nemű személy iránt érzett vonzalmukat, hogy az megzavarja az iskola tanulóit, tevékenységeit vagy eseményeit”. Az is elő van írva, hogy a diákoknak kötelező a biológia nemük szerint viselkedniük, beleértve az öltözködést, a mosdóhasználatot, de még a több nemű névmások használatát is.

“Ha a diák nemi önkifejezése, nemi, illetve szexuális identitása botrányt kelt, akkor az ügyet először meg kell vitatni a diákkal és szüleivel” – szól a szabályzat –

“Ha a probléma nem oldódott meg, az intézmény – amelynek elsődleges célja minden esetben a katolikus igazságok és elvek fenntartása – számára kielégítő módon, akkor a diákot elutasíthatják az intézményből.”

A ChurchMilitant.com “konzervatív keresztény” híroldal, azzal a főcímmel ünnepelte a kiegészítést, hogy “Arkansas katolikus iskolái kívül helyezik magukat az LMBT Terv alól”. Nem meglepő módon a helyi LMBT-közösség felháborodott, és feljelentést is tettek az intézmény ellen. Tippi McCullough, az Arkansas Stonewall-i demokraták tagja, egykori katolikus tanító úgy véli: “Ha nem akarunk botrányt az iskolában, akkor nem hozunk olyan szabályokat, amelyek diszkriminálják a diákokat”.

A louisville-i katolikus egyetemen diplomázó Tyler Gibbons, aki tavaly tagja volt az első meleg párnak, aki részt vett az iskola szalagavató bálján, megjegyezte:

 sok LMBT diák számára  
 az iskola az egyetlen hely, ahol 
 biztonságban érezhetik magukat, 

most viszont sok gyerek ezt nem érezheti. Egy heteró gyerekes szülő azt mondta, ez a szabályozás nem az, amire a gyermekét tanítani szeretné, egy jelenlegi diák szerint pedig ez nem Krisztushoz méltó. A KHTV csatorna szerint míg Taylor szerint felelősek a szabályzatért, az egyházmegye a konkrét kérdésekre nem reagál.

Azt mondják: a katolikus iskolák küldetése tükrözni az alapvető igazságokat, melyeket az Úr mind a természeti törvények és az isteni kinyilatkoztatással elénk tárt, ragaszkodva a katolikus egyház tanításához, ezek teszik a mi iskoláinkat katolikussá, különbbé más iskoláktól”. Az NCRM még megjegyzi: a szabály véletlenül pont azon a héten “tört be” a közbeszédbe, amikor Taylor püspök elismerte az egyházmegyéjében történt szexuális visszaéléseket.

(via NCRM)

Véget ért az idei US Open
Műalkotásokra írta föl a szexista Instagram-kommenteket egy nő
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!