Becsületes megtaláló keresi az ATM-ben hagyott pénz tulajdonosát

Becsületes megtaláló járt a budapesti Fogarasi úti bevásárlóközpontban egy, a közösségi médiában megosztott történet szerint. Egy ATM-ben nagy összegű pénzt talált, de eszében sem volt eltulajdonítani.

– Mindenki csak nézte az automatát, amikor megszólaltam és megindultam felé akkor már egy nő is feléledt, akkor mondta, hogy felezzük el. Biztos szitkozódott utána, hogy milyen köcsög vagyok – írja le Zsuzsa a Facebookon, hogy kezdődött története. Hatan nézték, mire az egyik üzletben dolgozó nő odalépett, kivette a pénzt. Ugyanakkor eszébe sem jutott eltulajdonítani azt, hanem leadta az áruház vevőszolgálatán, és kiposztolta a közösségi médiában:

Azt írta: a pontos összeggel (amit nem írt le természetesen), és a biztonsági kamera felvételeivel igazolni tudja a jogos tulajdonos, hogy övé az összeg. Reméljük, sikerrel jár, kommentekben többen is kifejezték tiszteletüket becsületességéért, többen jelezték, voltak már hasonló becsületes megtalálók. Ő egy bankban találta meg, le is adta, és mire visszament, ott találta az ötvenezer forintot lázasan keresőket, és szólt nekik. Akik azonban nem voltak valami hálásak érte, “annyit nem mondtak hogy köszönöm” – írja a hozzászóló.

Ugyanakkor többen figyelmeztetnek, a pénzt elvinni nem számít “élelmességnek”, az komoly bűncselekmény is lehet, és egy ilyen helyen a biztonsági kamerák kereszttüzében kizárt, hogy ne találják meg az enyveskezűt. A posztoló azt írja, pénteken megtudja, meglett-e a jogos tulaj. Ha valaki ott hagyott készpénzt az automatában, jelentkezzen a vevőszolgálaton a pontos összeggel!

Képpont: ilyen most a befagyott Balaton
Zsidózva kidobták Gulyás Mártont egy budapesti étteremből
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!