Megszűnik Magyarországon a Cherry Coke

Azaz ahogy már négy éve hívják, a Coca-Cola Cherry. Ahogyan nemrég én is egy rövid posztot írtam róla, itthon is elkezdték gyártani a Coke Cherry Zerót, a cseresznyés kóla cukormentes változatát (aminek én speciel örültem, mert tényleg jó), ám azt csak most jelentették be: az új ital felváltja, és nem kiegészíti a régit.

A Coca-Cola Cherry-t júniustól a Coca-Cola zero Cherry váltja Magyarországon, mivel azt látjuk, hogy a cukorfogyasztás minimalizálása kulcsfontosságú kérdés sokak életében, mi pedig ebben szeretnénk őket segíteni.

– írta a kóláscég Facebook-oldalán egy kommentre válaszolva. Eszerint a klasszikus Cherry Coke lekerül a magyar polcokról, és a helyét annak kalóriamentes változata veszi át. A kilencvenes évek legendás üdítőitala azonban nem az első ilyen téren: nem régen a McDonald’s gyorséttermekben cserélték le a Sprite-ot Sprite Zeróra, korábban pedig a Lift nevű, itthon csak nagy kiszerelésben kapható gyümölcsös italokat változtatta cukormentesre a cég.

Aki tehát szerette az eredeti Cherry Coke-ot, az még raktározzon be a megmaradt készletekből, bár olyan kommentet is olvastam, aki szerint a Zero őt jobban emlékezteti a régi Cherry ízre, bár elvileg a márkanév-váltással az íz nem változott. Mindenesetre a magyar piac legendás italától egyik legendás reklámfilmjével búcsúzunk. (Mindez nem jelenti, hogy külföldről is eltűnne, valószínűleg a vaníliás és “zöld” kólához hasonlóan ez is megjelenik majd magán importban.)

És persze ne feledkezzünk meg a hozzá tartozó ikonikus dalról sem (noha bevallom, miután három éves voltam az ezredfordulókor, közvetettek csupán az ismereteim a kultuszról).

Megszűnt az egykor nagyon népszerű magyar mémoldal
Az ODP-n elhallgattatott diák nem hagyja annyiban
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!