Közösségi média- és komment moderálási elvek

Tisztelt Olvasónk! Köszönjük, hogy használja Facebook oldalainkat, amelyek a Hírkút.hu (https://facebook.com/hirkut) és Hírkút.hu Zene (https://facebook.com/hirkutzene) oldalakon érhetőek el, emellett a Twitter (https://twitter.com/hirkut) és Google+ oldalainkat (https://plus.google.com/+hirkuttk), valamint használja a Hírkút.hu, az Oldalvonal, és a Képblog Disqus rendszer alatt működő komment írási lehetőségét.

Mindezek bármelyikének, vagy összességének használattal Ön elfogadja az itt leírt feltételeket, illetve moderálási irányelveket.

A közösségi oldalak a Hírkút.hu Online+ Portfólió tartalmainak (Hírkút.hu, Képblog, Oldalvonal) megosztása, népszerűsítése és az azzal kapcsolatos vélemény kifejtésére jöttek létre – illetőleg ez utóbbi okán nyílik lehetőség az oldalakon a cikkek alatt a fent említett szolgáltató rendszerének köszönhetően a vélemények megosztására.

Ezeken a felületeken az Ön által megosztott tartalmakért, véleményekért, azok valóságtartalmáért, az abban tett állításokért és jelzőkért, valamint az ott megosztott audiovizuális tartalmak szerzői jogaiért kizárólag Ön a felelős, azért sem az oldal működtetője, sem a cikkszerzők nem vállalnak semmiféle felelősséget.

A különböző véleménykifejtési platformokon tilos:

  • Bármely törvénybe ütköző tevékenységet folytatni verbálisan, továbbá törvénybe ütköző egyéb tevékenységeket népszerűsíteni, arra felhívni, azt relativizálni.
  • Tilos az uszítás kisebbségek, vallási csoportok, etnikumok, hátrányos helyzetűek, bárki egyéb ellen. Tilos a kollektivizálás, és a gyűlöletkeltés.
  • Tilos a személyeskedés (vélemény kifejezése helyett valaki személyét sértő kifejezéseket használni.)
  • Továbbá az erős vulgarizmus.
  • Illetőleg a spam-elés, reklám terjesztése ilyen formában.

Mindemellett természetesen az adott oldal által előírt felhasználási feltételeket is be kell tartani; a szabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól.

Azon esetben, ha ilyet tapasztalunk, minden esetben igyekszünk a kérdéses komment írójával megbeszéléses úton ezt a problémát megoldani. Oldalunk alapelveinek értelmében csak a legvégső esetben, de a szabályok megszegése végső soron kitiltással is járhat!