ODP: még nem érkezett meg minden diáknak a visszajelzés

Még nem érkezett meg minden, az Országos Diákparlamentre jelentkező diáknak a visszajelzés az emailben történő jelentkezésre, de az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt mondták: folyamatban van a feldolgozás.

 Ez azt jelenti,  
 hogy lesz válasz, 
 várjon rá mindenki!  

Telefonon azt mondta nekem egyik szervező munkatársuk, a központra küldött jelentkező maileket továbbítják a székesfehérvári szervezőknek, folyik a feldolgozás, de mindenki fog kapni visszaigazoló, tájékoztató válaszlevelet, amelyben az utaztatás is le lesz írva.

Korábban ugyanis több diák, akit jelöltek úgynevezett küldöttnek az állami diákparlament országos fordulójára, jelezte: elküldött regisztrációjára még nem jött meg a válasz. Ahogyan lapunk sajtóakkreditációs kérdelmére sem, bár az ülés nagy részben nem is nyilvános.

Az Emmi a köznevelési törvényben leírtaknak megfelelően három évente megrendezett ODP-t az előzőhöz hasonlóan Székesfehérvárott rendezi,

 2017. február 3-5. között. 

Az idei témák ismételten körül vannak határolva, három fő irányvonal mentén:

  • Tanulási tapasztalatok, nehézségek
  • Ebben lehet javaslatokat tenni a NAT-hoz, véleményt lehet mondani a továbbtanulási lehetőségekről, valamint az érettségik és felcételik új szabályozásairól. A leírás azt is témaként veti még fel, ismerik-e egyáltalán a diákok a köznevelés változásait, illetve elméletileg itt lehet erről is állsát foglalni a küldötteknek.

  • DÖK
  • Hogyan, mennyire hatékonyan és milyen feladatokat lűátnak el a diákönkorményzatok – úgy látszik, az idő egyharmadát erre az eléggé helyinek tűnő ügyre használja el a diákokkal való egyeztetésből a minisztérium. Ismeri-e, gyakorolja-e jogait a DÖK? – teszi fel a kérdést a dokumentum, ahogyan azt is: a diákok részt vesznek-e annak megválasztásában és működtetésében? Nos, ha a válasz nem, úgy nem tudom, ki vesz részt benne, és milyen célzattal.

  • Iskolán túlmutató kérdések
  • Sose értettem, hogy nem erről szólna az egész? Elvileg itt el lehet mondani mindent, amiről nem a suli tehet, de probléma. Ha a helyi dökösök zseniálisan nem fúrják meg egy sulizöldítés témával, ami aztán totál az Emmire tartozik, az tuti.

A részletes leírást a szervező Diákközéletért Alapítvány oldalán itt találja, magát az impresszív és informatív Office Online-os honlapot pedig itt, bár kevesebb mint egy hónappal a rendezvény előtt az idei ODP-ről emellett még egy dokumentum van fönn, amelyben szekcióvezetőnek lehet jelentkezni.

A holokausztról szólt a nap vicce a veszprémi Naplóban
Tavaly egész januárban nem mentek iskolába, mert nem volt fűtés
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!