A Fálun Dáfá (más néven Gong vagy Kung) nevű meditációs gyakorlat követőit évek óta üldözi a kínai állam, ennek részeként elfogott embereket szervkereskedelemhez használnak föl, szerveiket pedig sok esetben altatás nélkül veszik ki. Erről egy hosszú interjú jelent meg lapunkban még két éve, amit azóta is sokszor újra és újra felkap a közösségi média, hiszen jelenleg is aktuális.

A Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping áprilisi egyesült államokbeli látogatása kapcsán indítottak most egy petíciót ebben a témában.

A petíció lényege, hogy Trump elnök szólítsa fel Hszi Csin-pinget, hogy vessen véget az erőszakos szerveltávolításoknak Kínában.

– mondta el lapunknak Baranyai Kata, a Magyar Fálun Dáfá Egyesülettől. Hozzátette: még ma lehet aláírni, így fontos még éjfél előtt visszaigazolni az emailben kapott linkkel. Ha a petíció átlépi a 100.000 aláírót, akkor a Fehér Háznak kötelessége hivatalos választ adni.

Fontos, hogy tavaly júniusban már az USA kongresszusa egyhangú határozatban ítélte el az erőszakos kínai szerveltávolításokat, a határozatot 185 demokrata és republikánus képviselő támogatta. A határozat többek között megköveteli, hogy a kínai kormány azonnali hatállyal hagyjon fel az erőszakos szerveltávolításokkal és vessen véget a Fálun Gong elleni üldözésnek, valamint felszólítja az USA külügyminisztériumát, hogy az éves emberi jogi jelentésében részletesebben is számoljon be a témáról.

 

Trump Watergate-je lehet az FBI-vezér kirúgása?
Ne dőljön be, nem osztogatnak ingyen menő karórákat!
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!