Válasz helyett megalázta az őt kérdező diákot a kaposvári polgármester

Arról kérdezte Szita Károly fideszes polgármestert egy középiskolás tanuló, hogy mit szeretnének tenni a közoktatásból kieső diákok érdekében. Válasz helyett felemlegette a diák korábbi bukását, majd “tanácsként” azt mondta, folytassa a tanulmányait. A kisebb baj, hogy ez nem felelt a kérdésre, a kérdés: honnan tudta ezt az információt?

Bradánovics Bendegúz, a korábban az ODP-n félbeszakított beszédéről ismertté vált kaposvári középiskolás diák megkérdezte Szita Károly polgármestert a városi közmeghallgatáson, hogy hogy akarnak segíteni a levitt tankötelezettség miatt az oktatási rendszerből 16 évesen kieső diákokon?

 A válasz az volt, hogy
 bár megbukott, folytassa 
 a tanulmányait.  

Nos, ez nem válaszol a kérdésre, ami nem felel meg az általa bizonyára nagyon modorosnak gondolt “feleljen a kérdésekre” szabálynak, de a kérdés, honnan tudta ezt. A diák egy ideje közéletileg aktív, de korábban DÖK-elnökként is sok vitája volt iskolája, a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatóságával.

Szita Károly és Gyallai Katalin egy sajtótájékoztatón (Forrás: Kapos.hu)

Az iskola igazgatója, Gyallai Katalin az idei évnyitón kijelentette,  hogy egy diák sem nyilatkozhat az iskoláról csak az ő engedélyével, és kizárólag jót. Nemrég pedig olyan szabályt fogadtatott el, hogy Bendegúz legközelebb már ne lehessen elnök, mert ő épp nem felel meg neki, az egyik tanár pedig egyszerűen megtiltotta a diákjainak, hogy rá adják le a szavazatukat.

 Kérdés, hogy ki juttatta el 
 ezt az információt 
 a polgármesterhez? 

A bukás ténye elég személyes adat, amit nem illik, és nem szabad bárkinek továbbadni. Bendegúz kérdésére az igazgatónő azt mondta, nem tudja, nincs tudomása senkiről, aki ilyen kényes információkat küldött volna tovább, ugyanakkor megjegyezte: egy ilyen adat sok emberen átmegy. A diák lapunknak úgy értékelte, bosszút állnak rajta, amiért ki mert állni.

“Ez egy jelzés volt, hogy ne nagyon csináljak semmit, mert utánanéznek az embernek, és ez még csak a szerencsés verzió, mikor csak néznek, és nem nyúlnak”

– véli. Szerinte komoly bajok vannak, amikor már ilyesmi megtörténhet, hogy – ahogy fogalmazott – “közgyűlés előtt alázzák meg az embert a személyes dolgaival, amit ezek szerint politikai célokra kértek ki”. A diák hozzátette: feljelentést tesz az ügyben.

A közlekedési hatóság semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a kormány kvázi stoptáblákat rakott ki utak melletti plakátokra
Simicska szerint Orbán a Roszatom pénzéből akarta megvenni az RTL-t, hogy megszűntesse
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!