A legtrendibb tavaszi-nyári kiegészítők

A divat körforgásszerűen halad, így nem is csoda, hogy időről-időre ugyanazok a kiegészítők vagy ruhadarabok válnak trendivé. Ugye mindannyian emlékszünk még arra, amikor az anyukánk vagy a nagymamánk azt mondta, hogy semmit sem kell kidobni, majd pár évtized múlva ismét visszatér a divatba? Nos, a selyem kendők és a hajékszerek pontosan ugyanígy jártak a 2019-es divatnak köszönhetően.

Hajékszerek

A hajklipszek néhány héttel ezelőtt elkezdték bevenni a ruhaboltokat és szinte nincs is olyan fast fashion brand, akik ne árulnának valamilyen hajékszert már. A 90-es évek kedvelt csatjai és hajbavalói ismét hódítanak, így a hosszú hajú lányok is fel tudják dobni a megszokott, kiengedett hajkoronát egy-egy csillogós darabbal. A februári New York-i Fashion Weeken debütáló trend, először a nagy külföldi cégeknél vált elérhetővé, így mind a Gucci mind a Dolce and Gabbana terveztetett magának is a divatos csatokból.

Kendők

A nagymama kendőjét érdemes kölcsönkérni, hiszen akár a nyakadba kötöd, akár a hajadba, az biztos, hogy nem fognak kinézni téged az utcán. A selyem sálak térhódítása sem új keletű a divatiparban. Egy kisebb clutch táska szélére kötve, már szintén ott toporzékolt ez a trend is az ajtóban tavaly, de csak idén kapta meg a neki járó maximális figyelmet. A vad és színes minták a leginkább preferált darabok, így ha kedveled az állatmintákat vagy a nagy és kissé otromba formával díszített anyagokat, akkor ez a kiegészítő biztosan betalál nálad.

Széles anyagú hajgumik

A 90-es években a vastag és színes hajgumik a virágkorukat élték. A korszak hajviseletei nagyon is kiszolgálták ezt a trendet, hiszen a kusza copfok a fejtetőn,még inkább előtérbe helyezték a gumis hajbavalókat. Hailey Baldwin, a világhírű modell is nagyon szívesen köti fel a haját egy farmeranyagból készült hajgumival és öltözik úgy, mintha 1996-ból érkezett volna.