Szépségápolási termékek, amelyek pattanásokat okozhatnak!

Az alapozó felvitelére az elmúlt években az ecseten kívül rengeteg alternatíva jelent meg. Ezek között azonban, van jó pár, amik hosszútávon inkább problémát okozhatnak az egészséges bőrkép megtartásában. A legtöbb alapozási terméket szivacs formájában árusítják, 5 évvel ezelőtt pedig,  ezek a kiegészítők beauty blender néven robbantak be a kozmetikai piacra. A szivacsok rendszerint tojás alakúak és víz hatására könnyedén változtatják a méretűket is.

Az egyetlen probléma velük az, hogy bár sebbenzinnel és semleges illatú tusfürdővel tisztíthatóak, de így is, a szivacs szöveteiben nagyon könnyedén megtapadnak a szennyeződések. Ezek később az alap felaplikálásakor a baktériumokat is átviszik az arcbőrre. Nem is feltétlenül kell sebes, pattanásos arccal rendelkeznünk, a szennyeződések ezen felül is gondot okozhatnak hosszabb távon. A pattanások elleni küzdelem így, egy véget nem érő körforgásban csúcsosodik ki.

A koreai piacról indult útjának az úgynevezett alapozó cushion, ami egy tükrös kompakt púderhez hasonlít leginkább. Ezek nagy előnye, hogy krémes állaggal rendelkeznek és egy kerek, ujjbedugós szivaccsal kaphatóak. A szivacs mellett a nagyobb probléma az, hogy a termékbe zárt anyag vizes bázisú és egy levegős szivacs közé van befolyatva a krém is. Ezáltal könnyen és viszonylag hamar megromlik és a baktériumok szintén elszaporodhatnak benne gondot okozva az előre megtisztított bőrön.

Az arckrémek összetevőit is minden esetben érdemes végigböngészni és a könnyedebb formulával rendelkező termékeket választani, ugyanis a rosszabb minőségű változatok is okozhatnak nem várt aknékat, amik aztán napokig vagy akár hetekig is képesek az arcunkon díszelegni. A legjobb az, ha alkohol - és illatanyagmentes formulát választunk és a termék INCI-je sem túl hosszú. Ezt a fajta problémát is viszonylag könnyű kiszűrni, ha a rutinunkba apránként vezetjük be az új termékeket, lehetőleg egyesével.