Az iOS 11-ben beépített QR-kód olvasó lesz a kamera alkalmazásban

Bár egyesek már temetik az olyan AR-tartalmak miatt, ahol az alkalmazás már magát a képet, plakátot vagy éppen újságlapot ismeri fel, most az Apple az új iOS-szel mindenképpen megkönnyíti a QR-kódok használatát. Az okostelefonnal leolvasható, leggyakrabban webcímekre mutató kis kódok leolvasásához a legújabb verzióban ugyanis már nem kell külön alkalmazás: a kamera alapból észleli ezeket.

A QR-kódokat még 1994-ben találták ki, de használatuk leginkább az első okostelefonok széleskörű elterjedésével nőtt meg, lényegében ezzel hidalták volna át a kis képernyők kényelmetlen szövegbevitelének problémáját. Mára legtöbbször webcímekre mutatnak, megtalálhatóak magazinokban, plakátok sarkán, termékek címkéin is – ha az ember beszkenneli a telefonjával, annak képernyőjén rögvest megjelenik a kívánt oldal, nem kell bepötyögni. De persze egyéb dolgokra is jó, például összes megadni kívánt elérhetőségünket beletáplálhatjuk, amit aztán egy kattintással a másik fél el tud menteni a kontaktjai közé.

Az iOS 11-et a múlt hét elején mutatták be, újításai közt lesz külön fájlkezelő, támogatni fogja a “fogd és vidd” módszert képek és egyéb objektumok átemeléséhez, és könnyebbé tette a multitaskingot is azáltal, hogy iPaden megjelent az osztott képernyős használat. A legújabb iOS fejlesztői bétája már letölthető innen.

(via The Next Web)

Nem, nem veszik el a gyereküket a homofób kanadai szülőktől
Mégsem indul vizsgálat az ODP-n elhallgattatott diák ügyében
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!