Azonos-e a Cherry Coke és a Coca-Cola Cherry? Most minden kiderül!

Rendszeresen felröppenő pletyka, hogy egy termék új csomagolásával az összetétel is megváltozik. Ez fölmerült a Cherry Coke új csomagolásával kapcsolatban, most pedig legújabban a kék Burn vonatkozásában. Lássuk hát, igazak-e ezek.

Akkoriban a 444 írt egy tesztet, amiben a Lengyelországban utolsóként megmaradt Cherry Coke-ot és a Coca-Cola Cherry-t hasonlították össze. Régebben pedig egy blog arról írt , hogy a kettő közt nincsen különbség. Lássuk, hát, mi az igazság!

Fotó:  Mrs Magic (CC)

Fotó: Mrs Magic (CC)

Természetesen ki más is tehetne igazat, ha nem a termékgyártó, azaz a Coca-Cola. A céget azzal a következő kérdésekkel kerestem meg:

  • Változott-e a Cherry Coke íze az új csomagolással?
  • Valamint ugyanez a kérdés vonatkozik a Burn Energy-re is.

A Coca-Cola Magyarország ügyfélszolgálatától a következő választ kaptam:

A már korábban megismert Cherry Coke termékünket Coca-Cola Cherry néven forgalmazzuk, de a termék íze, összetétele a név- és arculatváltás ellenére nem változott, ahogy Burn energiaitalaink formulája sem módosult a tavalyi csomagolás-váltáskor.

Mindkét termék esetén elmondható, hogy az új csomagolás megjelenése egy nemzetközi harmonizáció része volt, amely nem érintette a termékek összetételét.

Nemyetközi harmonizáció természetesen azért volt, mert a világ más részein (ld.: a fent linkelt blogbejegyzést) már korábban megújították a dizájnt.

Plusz egy kérdés

Levelemben azt is megérdeklődtem, hogy a sokak által itthon is vágyott Burn Lemon Ice-ot (amely állítólag nagyon finom) behozzák-e hazánkba, azonban ezt sajnos nem árulták el.

A világon számos Burn-formula létezik, és magyarországi vállalatunk folyamatosan figyeli a fogyasztói igényeket, amely segítségünkre van abban, hogyan alakítsuk ki a Burn márka portfolióját hazánkban. Jövőre vonatkozó terveinkről azonban üzleti okok miatt sajnos nem áll módunkban több információt kiadni.

– írták.

Összegzésképp…

Így tehát a Cherry Coke új lila, illetve a Burn új, letisztultabb csomagolása ha egyeseknek tetszik is, míg másoknak nem, egy biztos: az új palackba ugyanazt az italt töltik, mint azelőtt.

Emberek, ennyi volt! A Microsoft behódolt a Google-nek
Szombat hajnalban semmisülhet meg a Masat-1
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!