CÖF: nem a Fidesznek kampányolunk!

Miután a Civil Összefogás Fórum elindította a Vona Gáborról és Gyurcsány Ferencről szóló kampányát, amely teljesen véletlenül pont beleállt a kormánykommunikációba, feltettem nekik pár kérdést, amire érkezett is tőlük válasz.

A szervezet weboldalán elérhető etikai kódexe alapján két kérdést tettem föl nekik.

“Fontos, hogy a civil szervezeteket segítő állami pénzelosztás – amely nélkül nehezen működik a civil szféra – mechanizmusa semleges és átlátható legyen.” – írják Önök Civil etikai kódex című dokumentumukban (melynél egyébként angolra állították a szöveg nyelvét, azért van benne ennyi aláhúzás).

Ennek szellemiségében kérdezném Önöket tisztelettel, hogy a Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort ábrázoló új hirdetési kampányukat mennyi pénzből és milyen forrásokból finanszírozták, volt-e benne ha közvetett módon is, de közpénz?

Azt is írják saját hitvallásukban, hogy “…Másfelől legalább olyan fontos, hogy a civil társadalom belső közéletébe a pártok és a kormányok ne hatolhassanak bele.” Ennek szellemiségében kérdezném? Megrendelésre vagy puszta véletlenből kampányolnak a Fidesz-KDNP kormánynak?

Pozitív meglepetésként ért, de érkezett válasz, ebben ugyan nem írják le, hogy van-e a kampányban közpénz:

Kérdései világosak és mélységében érintik az egyesületek, alapítványok és pártok gazdálkodását. Az adományokból és pályázatokból érkező támogatásaink részletező elszámolása minden évben, a kötelező és a vonatkozó előírások szerint, nyilvános és közzétételre kerülnek (bírósági letét, honlap).

Új hirdetési kampányunk anyagi fedezetét kifejezetten magyar polgárok, vállalkozások jótéteményei adják. Belső közéletünkbe pártok nem hatolhatnak.

És persze ha már ott voltak, nem maradhatott el a mindennapi sorosozás sem:

Persze vannak sejthető, nem ránk utaló ellenpéldák, amikor is külföldi anyagi bázisok vélhetően civil szervezeteket, pártokat finanszíroznak (Soros, EU pályázatok, orosz, iráni, norvég források stb).

De az érdekesebb rész csak ezután jött (na, azért nem vagyok olyan naív, hogy azt gondoljam, majd elmondják, mennyi közpénzt költöttek)

Mi a mindenkori kormányt akkor támogatjuk, ha a nemzetet hűségesen védik, a családok jobb létéért kiállnak és identitásukat nem percenként változtatják. Az országgyűlési választások a pártokról szólnak (nem mi találtuk ki). A pártok, az Önnek szimpatikus is, közpénzből él!

 Nem egészen, és a nagyobb pártoknál ez erősen nem szokott elég lenni, de oké.

A közjóért, nemzeti identitásunkért az idevágó ügyek mentén próbálunk felsorakozni.

Na, de a legjobbat tényleg a végére rakták, és voltak olyan rendesek, hogy le is írták, nehogy azt higgyétek, csak én szerkesztettem ilyen hatásvadászra a cikket:

Előre is elnézést kérve a végére hagytam az Ön szájíze szerinti kérdésemet.

Megrendelésre, vagy puszta véletlenből sugallja, hogy mi a FIDESZ-KDNP-nek kampányolunk?

Nos, ezzel a frappáns és csattanós válasszal aztán annyira elnémultam, hogy inkább álljon itt ez a kép:

444

Fotó: 444

Dokumentum: így utasítják a fideszes trollokat kommentelésre
Telekiék államilag hamisítottak pénzt, hogy bosszút álljanak Trianonért
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!