Csak jövő szeptemberben jöhet a South Park 21. évada

Ahogyan a 20. évad utolsó részének címe hirdeti, ezzel megszűnik a folyamatos történetmesélés, és újra különállóak lesznek a részek. A készítők azt mondják: a 19. részben bejött ez a forma, a 20-ban már nem.

A készítők, Matt Stone és Trey Parker is úgy gondolják sok véleményformálóhoz hasonlóképp, hogy nem igazán jött össze a 20. évadban a folyamatos egybefüggő történetként való sorozat. Egyes kritikusok szerint az volt a gond, hogy míg a több szálon futó, sokszor kissé homályossá váló cselekmény bontakozott ki,

egyszerűen nem maradt “idő” az egyrészes alkotásokra.

Pedig korábban rengeteg egyszeri, zárt epizód volt a szatirikus rajzfilmsorozatban, melyek önállóan azóta is nagy népszerűségnek örvendenek, mint a Tweek és Craig, amelyik az előző évadnak volt a 6. epizódja. (Jól bizonyítja azt, hogy spoiler tényéről egyáltalán beszélhetünk, míg korábban olyannyira nem volt lineáris történetmesélés, hogy Kenny egymás után szinte minden részben meghalt.)

De talán fontos a téma is. Trump győzelmén olyannyira meglepte a készítőket (is), hogy újra kellett írni a 20. évad hetedik részét, mert olyan biztosak voltak abban, hogy Hillary Clinton nyer, hogy ez alapján készítették el azt, amelyben Bill Clinton ellátogat a South Park-i általános iskolába, hogy ott beszéljen a gyerekekkel, mint a legelső úriember. (A first gentleman a first lady megfelelője abban az esetben, ha női elnök van, ám ilyen nem volt még, erre utalt volna a The very first gentleman cím.) Az epizód végül az Oh, Jeez, amit kis szerencsétlenkedés után Oh, bazz…-nak fordítottak, amely a sorozatban Trump Mr. Garrison jellemző mondata, amikor zavarba hozzák.

A le nem adott rész trailerje

Emellett nem voltak fölkészülve a kritikusok szerint az így kialakult helyzetre, ezért a m,eglepődésen túl nem igazán maradt erős álláspontjuk az egyébként a merészsége miatt szeretett sorozat készítőinek. (Kb. végi az elnök dühös kisemberségére, és feladathoz való inkompetenciájára van kihelyezve a sztori.)

Úgy néz ki, “tanultak ebből”, és a cím (The End of Serialization as We Know It. – kábé: A folytatásos sorozat vége, amennyire tudjuk) arra utal, a következő évadban újra önálló epizódok érkeznek. Az már biztos, hogy 2019-ig, a 23. évadig hivatalosan is meghosszabbították a sorozat készítését, A 21-re viszont még nincs pontos várható dátum, de ha azt nézzük, hogy a 19. és 20. széria szeptember második hétvégéjén debütált, akkor

szeptember 17 vagy 18
a várható dátum,

de elcsúszhat 20-ra is. Főleg, hogy addigra már beiktatják Trump-ot, ki tudja, milyen váratlan események fognak történni addig.

Bár némileg ködös volt itt-ott, én kifejezetten éltem az évadot, rengeteg utalás volt benne, ami nagyon tetszett, az elnökjelölti vitát, a memóbogyókat, stb. pedig egyenesen imádtam, lehet, majd írok egy hosszabb értékelést az évadról, most tehát kedvenc jelenetemmel búcsúzom.

Az ellenfelem hazudik, és nem megbízható!

(iDigitalTimes)

Meghalt Debbie Reynolds, lánya, Carrie Fisher halála után egy nappal
Szürreál lett a Bad Internet
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!