Egészen élethű emaillel próbálják lehúzni csalók PayPal-fiókunkat

Egyszerűen lassan Tiszát lehet rekeszteni a csaló emailekkel, amelyek általában az eredetire megdöbbentően hasonlító kamu oldalra visznek bennünket. Boldogabb ember ilyet inkább csak akkor lát, ha a spam mappájába néz, és a böngészőnk is kezd már figyelmeztetni az ilyenekre, de nem árt figyelni. Sok ilyen témájú cikkünk jelent már meg, most nézzük a legújabbakat.paypal kamu

A legprofibbal kezdem. A PayPal új layoutját elég élethűen másoló oldalra egy olyan email linkjéről jutsz, amely tudatja veled, hogy beléptek a fiókodba, jelszót kell változtatnod, korlűtozták a fiókod, stb. A dizájn sajnos nagyon élethű,

a webcím azonban rögtön árulkodik.

Meg persze, hogy miért kell egy jelszóváltoztatás miatt újból megadnom az összes bankkártyaadatom? A legviccesebb azonban a jobb felső sarokban lévő felirat: a biztonságról annyit, hogy az fontos számunkra. Ráadásul az űrlap végén még át is dob a valódi PayPal fiókunkba. Akinek van ideje, ha ilyet kap, küldözgethet hülyeségeket az űrlapok rublikáit kitöltve. Én elküldtem az összes számot nullával kitöltögetve.

(Az már mellékes, hogy ezt nem is arra a címemre kaptam, amelyikről a PayPalt használom. Vannak ilyen dolgok.) A PayPalos üzenetek egyébként tömkelegével jönnek, hiszen itt a legkönnyebb pénzt lehúzni. A másik két fajtát azonban nem tudom megmutatni. Elsőnél a linkrövidítő hibaüzenete jött be, másiknál – miután böngészőm és vírusírtóm óvó szava ellenére is meglátogattam – hibaüzenet fogadott. Az oldal nem található. Ez nem jött be.

iapple

Ez azt mondja magáról, hogy iApple

Értik? iApple? :DDDDDDD

Na, mindegy. A szöveg lényegében ugyanaz, a fiókoddal múlt éjjel (mikor is támadnának a símaszkos hackerek) technikai malőrök támadtak, ezért frissítened kell magadról az információkat. Természetesen ez is ugyanolyan átlátszó csalás. Az oldalt azonban nem tudom megmutatni, mert e cikk írásakor a szerver nem működik. Mit lehet erre mondani?

:DDDDDD

Oké, több idétlen szmájli már nem lesz a cikkben, de nem tudják, mennyit szoktam röhögni ezeken a gyenge lehúzási kísérleteken.

amazon

Az Amazonnál nem szaroztak, rögtön az alapító-vezérigazgató aláírásával küldték ki, hogy felül kell vizsgálni fiókomat.

Kár, hogy nincs is fiókom az oldalon.

Ja, és itt a linkre kattintva egy kevéssé közismert linkrövidítő szolgáltatás hibaüzenete jön be, így ezt sem tudom megmutatni. Komolyan, már sajnálom.

Ugyanazt tudom mondani, mint a korábbi hasonló cikkekben. Mindig a webcímet figyeljék, és gondolkozzanak. Biztos meg kell adnom újra az összes adatomat? Biztos így néznek ki a cég automatikus emailjei? És regisztráltam én egyáltalán erre az oldalra? Hamarosan lesz egy rövidebb cikk a Google fordítós hitelajánlatos emailekről, azokból is van egy csokorra való, jót lehet rajtuk mulatni.

Addig is itt egy videó a korábban már tárgyalt Facebook-vírusok törléséről a G Data Magyarország nevű IT-lap vírusirtó Facebook-oldala jóvoltából. Javaslom linkelésre a csoportokban akaratlanul terjesztett vírusok alá.

Kisorsolták a BL és az EL elődőntőinek párosításait
Tanárok, diákok újra sztrájkolnak - összeszedtük mindet +Frissítve
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!