“Hallottam olyan történetet, hogy a plébános ki akarta gyógyítani a meleg fiút a homoszexualitásból”

Perintfalvi Rita bécsi progresszív teológus nem érti, miért bűn a homoszexualitás megélése és miért nem lehetséges az azonos nemű párok egybekelése. Azt mondja, a keresztényeknek nyitni kell a melegek felé.

Meleg szemmel 147. – Teológia és melegség

Dr. Perintfalvi Rita katolikus teológus osztja meg gondolatait velünk. A “Meleg szemmel” összes eddigi epizódja: http://melegvagyok.hu/videoblog Ha tetszik, amit látsz, segítsd munkánkat adód 1%-ával, vagy közvetlen adománnyal!

A Bécsben tanító hittudós azt mondta a Szimpozion Egyesület videóján: gyermekkorában egy többé-kevésbé vallásos családban nőtt fel, de sokfelé kereste a spiritualitást, transzcendenciát, így például a buddhizmusban is, végül azonban visszatalált a katolicizmushoz.  Ehhez képest, mint mondja, sokkal később, egy előadás alkalmával találkozott meleg keresztény fiatalokkal hús-vér emberekkel. Itt hangzott el, hogy egy atya a történet szerint “ki akart gyógyítani” egy meleg fiút a homoszexualitásából.

Úgy látja, a papoknak találkozniuk kellene gyakrabban hús-vér melegekkel, és gondolkodni azon, hogy tudják őket a közösség részévé tenni.

Ezért örült a teológus az őszi családszinódusnak, ahol szóba került a püspökök részéről a homoszexuális személyek kérdése is, azt azonban nem érti, hogy lehet egyértelműen bűnként elítélni a homoszexualitás megélését és miért nem lehet hivatalosan elköteleződnie valaki mellett egy életre egy meleg személynek, ha szereti.

(Mandiner; címlapkép: Evangélikus.hu)

Amikor extra szívás volt tanulni
A Jobbik annyira "nem tud azonosulni" a Kurucinfóval, hogy rendszeresen veszi át az anyagait
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!