Izland – Magyarország: 1-1

Ma  rendezték az F csoport második fordulójának mérkőzései, melyben Magyarország válogatottja Izlanddal csapott össze Marseilles városának stadionjában, a különleges alakzatú Velodrome-ban. Erről írtam pár gondolatot most Nektek!


Az első félidő nem mutatkozott túl látványosnak a mérkőzésen, viszont felfedezhettük az izlandiak neve közötti hasonlóságot. A ‘hazaiak’ gyorsan játszottak, és a magyarok apróbb hibáiból, a pontatlanságokból, valamint néhol a gyenge védelemből is helyzetet tudtak kialakítani. Bár volt egy-két nagyobb magyar lehetőség is, de egyiket sem sikerült gólra váltani.

Ellenben az izlandiakkal, akik egy szerencsétlen magyar hiba miatt kaptak egy tizenegyest, és így szerezték meg a vezetést.

A második félidőt a magyarok sokkal eredményesebben zárták. Több lehetőségük volt, jobban játszottak, kevesebb pontatlansággal, és elég jó arányú labdabirtoklással. Bár az orosz játékvezető észrevehetően előnyben részesítette az izlandiakat, mégis büszkék lehetünk a csapatunkra, mert küzdöttek, ha más nem is, a döntetlenért. Ez meg is adatott nekik, hiszen az izlandiak szerencsétlen megmozdulására, a magyarok szerencséjére az egyik helyzetből Saevarsson öngóljával kiegyenlítettünk.

Így 4 ponttal még mindig az F csoport tabellájának élén állunk.  Kérdés, hogy meddig, és hogy elég lesz-e majd ez, a továbbjutáshoz az utolsó meccs eredményeivel együtt?

A magyar szurkolók a stadionban. Fotó: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Mi a gond a kamu népszavazás bojkottjával?
Így (nem) vette át Balog Zoltán a diákok javaslatait
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!