Kockás ingekkel és fehér rózsákkal az oktatásért

Több ezer diák és civil fejezte ki szolidaritásukat az oktatásban dolgozókkal, közben a KLIK által zaklatott igazgató mellett fehér rózsákkal álltak ki a részt vevők.

Mára a Kockás inges szolidaritás meghirdetett napjára több száz iskolából csatlakoztak az akcióhoz. Az ügy előzménye, hogy a volt felsőoktatási államtitkár, Klinghammer István kijelentette egy lapinterjúban: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek. Legalábbis én így gondolom”.

A budapesti Szent István Gimnázium diákjai és tanárai

A budapesti Szent István Gimnázium diákjai és tanárai

Ma sok helyen komplett osztályok, iskolák és tanári karok öltöztek kockásba, volt, ahol szinte az egész iskola. De nem csak ők: civilek, szervezetek és ellenzéki politikusok is bekapcsolódtak.

Békéscsabán a helyi ellenzéki, az “Ébredj, Viharsarok” csoport az Ápolók Napja alkalmából a városi kórház és – ahogyan azt már többször is megtette – a helyi Fidesz-székház oldalán helyezett el kiragasztott üzeneteket. Ezekben megköszönték az ápolóknak az áldozatkész munkájukat, és szolidaritást vállaltak ők is a tanárokkal. Itt is megjelent az esős demonstráció óta jelképpé vállt esernyő.

Állítólag a székházat már figyeli a helyi Rendőrség

Állítólag a székházat már figyeli a helyi Rendőrség

Fehér rózsa

Kálovics Enikő, a Független Diákparlament egyik szóvivője rendezésében és a szervezet támogatásával Pukli István, azuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mellett az iskolához elhelyezett virágokkal álltak ki, miután a KLIK tankerületi vezetője arra szólította fel, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárjai. A virágok elhelyezése egész nap folyt, öt órától pedig beszédek is elhangoznak a helyszínen.

Sokan csatlakoztak

Sokan csatlakoztak

Az iskolaigazgató egyébként még a levél megérkezése után nyilatkozta a sajtónak, hogy

,,Nem tudnak ellehetetleníteni, most már itt vagyok.”

Videóban sorolják az oktatás problémáit az egyik neves budaörsi gimnázium diákjai és tanárai
Gyilkosság és szerelem Szegeden
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!