Mégsem indul vizsgálat az ODP-n elhallgattatott diák ügyében

Tavaly novemberben – ahogy akkor elsőként beszámoltunk róla – egy diák beszédét félbeszakították az állam által szervezett érdekképviselet, az Országos Diákparlament kaposvári megyei ülésén. Akkor az oktatási ombudsman azt ígérte, vizsgálatot indít, de végül meggondolta magát.

A kaposvári Bradánovics Bendegúz a kormány oktatáspolitikáját erősen kritizáló beszédét hivatalosan azért szakították félbe, mert személyeskedőnek találták, végül meghúzva mondhatta el (itt elolvashatja egészben, kiemelve a húzott részeket). Akkor az ügy kapcsán Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa az írta az Indexnek, hogy az ügyben hivatalból vizsgálatot indít. Később ezt több másik médiumnak is megerősítette.

Bradánovics közben pár nappal utána tartott egy sajtótájékoztatót az országgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának jobbikos elnökével, Dúró Dórával, amiért később támadta is a székesfehérvári önkormányzat, amit visszautasított.

A diák több emailt is írt a biztosnak, hogy mire jutott a vizsgálat, miután elmondása szerint őt meg sem keresték közben, holott elvileg ő az érintett. Nem kapott választ, pedig több levelet is küldött. Végül felhívta, majd visszahívták, és közölték vele: nem indul vizsgálat, mert „24 órán belül egy jobbikos politikushoz futott” (2 nap telt el egyébként az ülés és a sajtótájékoztató közt).

Közölték: ehhez joga van, de akkor ne várjon vizsgálatot.

Kiemelt kép: Sonline.hu

Az iOS 11-ben beépített QR-kód olvasó lesz a kamera alkalmazásban
Amikor a neved alá kiírt titulus érdekesebb, mint amit mondasz
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!