Újraindulhat a NeoFM?

A Facebookon a rádió nevén egy újonnan alapított oldalon tűnt fel az alábbi kép:

Neo FM

Neo FM. 2 likes. Hallottad mostanában milyen zenéket játszunk? NeoFM – Az online rádió.

Ez nem az eddig használt majdnem 28 ezer követővel rendelkező, hanem egy új, alig két ember által követett oldal, amely a frekvenciáját vesztett Class FM-hez hasonlóképp Az online rádió-ként hirdeti magát. Egy ilyet persze én is tudnék szerkeszteni bármelyik megszűnt adóval, és többen írták, hogy elég gagyin lett oda illesztve a logó, de nemrég elindult a NeoFM.eu oldal is, ahol egy online stream is hallgatható, ami már csak a szignálok alapján sem tűnik úgy, hogy egyszerűen valaki az amatőr rádiójához lenyúlta a nevet. A rádión egyelőre csak zenék szólnak, néha indokolatlanul is a közepén megszakítva a jól ismert régi szignálokkal, és a valóban használt egykori Mindig jó zene szól! jelmondattal.

A feltüntetett email-címen megkeresem majd őket, jelenleg leginkább a Class FM üresen szóló frekvenciájára fájhat a foguk, bár azt ha valaha végre kiírják, csoda lenne, ha nem az Andy Vajna-féle Rádió 1 kapná meg. Emlékezetes: a baloldali kötődésű tulajjal rendelkezdő Neo FM-et anno megszűnésekor gyakorlatilag kivéreztették az állami hirdetések nélkül a Class FM javára (ne feledjük, ez még a G-nap előtt volt, akkor Class-tulajként Simicska még kegyelt volt).

A rádió egykori Facebook-oldalán ugyanakkor 2012 augusztus 6-a óta nincs aktivitás, az elvileg utódját adó online rádió, a Neo World Radio oldala is tavaly októberben mutatott utoljára némi életjelet, de akkor már küldő oldalakat hirdettek, többek közt Medveczky Mihály tulajdonos alapítványának állásajánlatát. Az is furcsa, miért nem a régi, mára nem élő neofm.hu domaint használják, mely jelenleg is foglalt, valószínűleg az egykori tulajdonos által, lásd: alsó képünk. (Közben a médiát ismerő forrásaink körében az a lehetőség is felmerült, hogy a tulajdonos nem védette le a nevet, és valaki más kezdene műsort sugározni ezzel a branddel.)

Forrás: Rackhost. (Fun fact: lapunk is náluk bérli a domaint, ezért kerestem rá itt, véletlenül derült ki, hogy ők is itt vannak, voltak, vagy ki tudja, milyen időt használjak.)

Ambrus József versei a Kossuth Rádióban
Oldalak által létrehozott csoportokat tesztel a Facebook
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!