Hogyan készüljünk fel a költözésre

Amikor eljön a költözés ideje, talán elgondolkodik azon, hogyan készüljön fel rá.
Hogyan készüljünk fel a költözésre

Íme néhány tipp, hogy a költözés folyamata a lehető legsimábban menjen. Nagyszerű ötlet, hogy készítsen képeket azokról a tárgyakról, amelyeket magával szeretne vinni! Nemcsak abban segítenek, hogy a kipakolt holmikat könnyebben be tudja azonosítani, de abban is, hogy emlékezzen, mit akar becsomagolni.

Költözéskor fontos, hogy korán kezdje el, és tervezze meg az idő- és ütemtervet. Készítsen egy listát azokról a dolgokról, amelyeket be kell csomagolnia, beleértve az elektronikai eszközöket és az élelmiszereket is. Mielőtt elkezdene pakolni, győződjön meg róla, hogy minden dobozt gondosan felcímkéz. Döntse el, hogy otthonában mely helyiségeket lesz a legnehezebb átköltöztetni. Kezdje a hálószobákkal. A nem létfontosságú dolgokat csomagolja be először, és hagyja a konyhát a végére. Rendezze a dobozokat szobánként, hogy könnyebb legyen felcímkézni őket.

Miután véglegesítette a csomagolási listát, szerezze be a bérelt teherautót. Győződjön meg róla, hogy a költöztető cégnek van egy leltárlistája a teherautóban lévő minden egyes tárgyról. Miután megkapta a költöztető teherautót, végezzen egy utolsó bejárást az új otthonában. Ezután kezdje meg a kicsomagolást. Kezdje a hálószobákkal, a fürdőszobákkal és a konyhával.

Készítsen ütemtervet a csomagolásra és a kicsomagolásra. Vegyen bele mindent, a költöztető teherautó időpontjától kezdve a vállalkozók ütemezéséig. Győződjön meg róla, hogy az "első éjszaka" doboza tele van alapvető dolgokkal. Emellett gondoskodjon az elektromos készülékek tisztításáról. Senki sem akar olyan konyhába költözni, ahol zsíros a sütő!

Ha lakást bérel, értesítenie kell a főbérlőt a közelgő költözésről. Általában a bérbeadók felveszik önnel a kapcsolatot a bérleti szerződés meghosszabbításával kapcsolatban. Végül pedig ne felejtse el a költözés előtt két héttel továbbítani a leveleket.

Ha költöztetőt is megbíz, győződjön meg róla, hogy jól becsomagolja a holmiját. Kerülje el, hogy szemeteszsákokba dobálja a dolgokat, mert nem szeretné, ha a költöztetők lennének felelősek az elvesztésükért. És győződjön meg róla, hogy érti a közüzemi számlák átutalását. Intézze el a telefonszolgáltatást, a kábeltévét és az internetet.

Kapcsolódó cikkek

5 alapvető kéziszerszám, amire minden építkezőnek szüksége van

5 alapvető kéziszerszám, amire minden építkezőnek szüksége van

Amikor építkezésről és lakásfelújításról van szó, van néhány kéziszerszám, aminek illik kéznél lennie.

Ingatlan körkép

Ingatlan körkép

Befektetői szempontból egyre jobban teljesít a hazai piac, végre nemcsak a budapesti lakások, hanem a többi ingatlan is megadja az alapot a vásárlásra.

Az ipari munkák elengedhetetlen kellékei

Az ipari munkák elengedhetetlen kellékei

Összegyűjtöttük az ipari munkák elengedhetetlen kellékeit, amik között van ami a munkafolyamatot, van ami a munkabiztonságot segíti.