Törvényszigorítás a shisha-bárokban

A szénmonoxid-mérgezés növekedése miatt hamarosan új szabályozásokra kerül sor.
Szigorítják a Shisha bárokat

A jövőben tenni kell azért, hogy a shisha-bárokban ne legyen a levegő szénmonoxid-telítettsége túl magas. A hamburgi egészségügyi hatóságok februárban minden vízipipa-létesítményben szigorítják a szabályozásokat. „A shisha-létesítményekre vonatkozó, szénmonoxid általi egészségkárosodás elleni hamburgi törvény” a jövőben a létesítmények fenntartóit arra kötelezi, hogy a levegő szénmonoxid-tartalmának mennyiségét folyamatosan ellenőrizzék, és biztosítsák, hogy a törvényben meghatározott maximális értéket a szénmonoxid-tartalom ne lépje túl. Kötelező lesz a helyiségek folyamatos szellőzését és a levegőt szennyező égéstermékek elvezetését, továbbá a levegő szénmonoxid tartalmát figyelőkészülék működését biztosítani. Előreláthatólag köbméterenként 35 milligramm szénmonoxid lesz az a felső határ, amit nem lehet túllépni (30 ppm).


A hamburgi városi Szenátus arra reagál, hogy a terjedő vízipipázás következtében egyre nő a szénmonoxid mérgezés veszélye. Ahogy egyre több shisha-bár van a városban, egyre több a szénmonoxid-mérgezés.  Ez a szabályozás azzal jár, hogy a hatóságok a törvény betartását felügyelik, a törvény megszegését pedig büntetik, és a kirótt büntetés akár szabadságvesztés is lehet. Az oxigénhiány következtében felléphet fejfájás, szédülés, zavartság, hányinger, súlyosabb esetben eszméletvesztés és halál is bekövetkezhet.

Kapcsolódó cikkek

Szigorítják a Shisha bárokat

Törvényszigorítás a shisha-bárokban

A jövőben tenni kell azért, hogy a shisha-bárokban ne legyen a levegő szénmonoxid-telítettsége túl magas.

pattanások, mitesszerek-Néhány szépségápolási termék, amitől több pattanásunk lehet!

Szépségápolási termékek, amelyek pattanásokat okozhatnak!

Léteznek olyan szépségápolási termékek, amelyek bizony pattanást okozhatnak.

Mit érdemes tudni az MSI márkáról?

Mit érdemes tudni az MSI márkáról?

Most az egyik legismertebb gamer márkával foglalkozunk részletesebben, hiszen összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudni az MSI márkáról.