Segíthet a szauna a fogyásban?

A szauna valóban segíthet a fogyásban? Igen, segíthet.
Segíthet a szauna a fogyásban?

A szaunákat először Észak-Európában használták i. e. 2000 körül, és azóta a kultúra fontos részévé váltak. Az emberek a szaunákat főzésre, mosakodásra, sőt, a kemény télben még otthonként is használták. Még szentek is voltak, a közösségek kulturális és spirituális hiedelmeinek részévé váltak. Manapság a szaunákat a rehabilitációban is használják, mivel a hő segít a szervezetnek a friss oxigén felvételében.

Az infraszauna használata a fogyás érdekében számos előnnyel járhat, többek között a stresszszint csökkentésével. Az infraszauna felmelegített levegője serkenti a szervezet anyagcseréjét, ami fogyáshoz vezethet. A szaunázás emeli a pulzusszámot is, ami hozzájárulhat a fogyáshoz. Ez több okból is előnyös. Az infraszauna serkentheti a mitokondriumok termelődését a szervezetben, ami szükséges a megfelelő anyagcsere fenntartásához.

A szaunák hője segíthet a fogyásban, bár fontos, hogy a folyamat során végig hidratált maradjon. A szaunázás zsírt éget, de nem segít az izmok feszesítésében, ezért fontos, hogy az erőnléti edzéseket fokozatosan építsük be az edzésprogramba. Ezenkívül a szauna hője növeli a szívverést és a véráramlást, ami mindkettő hozzájárul a fogyáshoz. A hő segít enyhíteni a testsúlyhoz kapcsolódó fájdalmakat is.

A szauna hője 30 százalékkal megnövelheti a pulzusszámot, és akár 20 százalékkal is fokozhatja az anyagcserét. Ez a lökés még órákkal a szaunázás befejezése után is kitart. Az anyagcsere fokozása érdekében akár egy pohár hideg vízzel is próbálkozhat, mielőtt a szaunába megy, hogy felpörgesse az anyagcseréjét. Ez néhány hónap alatt segít a fogyásban, ezért folytassa a napi 30 perces szaunázást.

Egy szaunázás körülbelül 45-90 kalóriát éget el. Fontos megjegyezni, hogy ezek többnyire víztömegek, és az izzadás nem éget zsírt. A szaunázással több kalóriát égethetünk el, mint testmozgással, és a legjobb, ha edzés után használjuk. Tehát a szaunázás valóban segíthet a fogyásban? Végül is a szaunázás az egészséges életmód egészséges része. Tehát kezdje el használni a szaunákat még ma! Örülni fog neki.

A szauna hője csökkentheti a stressz-szintet, ami azt jelenti, hogy segít a fogyásban. Segíthet a vízsúly leadásában is. Egyesek akár öt kilót is fogyhatnak egy alkalom alatt! A szaunázás kiválóan alkalmas néhány kiló gyors leadására. A szaunázás előnyeit egészséges étrenddel és testmozgással kell kiegyensúlyozni a maximális eredmények eléréséhez. Ha nem biztos benne, hogy a szaunázás segíthet-e a fogyásban, kezdje azzal, hogy megméreti magát szaunázás előtt és után. Ha egyszer hozzászokik, észre fogja venni, hogy máris karcsúbb és egészségesebb, mint korábban!

A Binghamton Egyetem tanulmánya szerint az infraszaunát rendszeresen, 45 percig használó emberek négy hónap alatt testzsírjuk akár négy százalékát is elveszítették. Ez egy 200 kilós ember esetében körülbelül nyolc kilót jelent! Ne feledje, hogy a kutatók nem vették figyelembe a testzsírvesztéshez hozzájáruló egyéb tényezőket. Lehet, hogy csak az egészségesebb életmód része volt a szaunázás, és ez segített nekik a fogyásban.

Kapcsolódó cikkek

fogmosás, vérnyomás - Bizonyították a kapcsolatot a vérnyomás és a fog között

Kutatás bizonyítja, hogy kapcsolat van a fogmosások hossza és a vérnyomás között

Az American Heart Association kutatói szerint összefüggésbe hozható a fogunk állapota a vérnyomásunk ingadozásával.

Klíma berendezések – légkondi karbantartás, otthon, házilag?

Klíma berendezések – légkondi karbantartás, otthon, házilag?

Egyre többen vágnak bele otthon a klíma tisztításba.

Miért jó a clean eating diéta?

Miért jó a clean eating diéta?

A tiszta étkezés előnyeit mutatjuk be.