Íme 4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Isztambul 15 milliós agglomerációs lakkosságával a Föld egyik legnépesebb városa, mely sokszínű látnivalói, műemlékei és különlegességei miatt rendkívül közkedvelt úticél.
4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Isztambul 15 milliós agglomerációs lakkosságával a Föld egyik legnépesebb városa, mely sokszínű látnivalói, műemlékei és különlegességei miatt rendkívül közkedvelt úticél. 

Számos érvet fellehetne sorolni, miért érdemes legalább egyszer Isztambulba utazni. Kezdhetnénk a tipikus turista látványoságokkal is, amiket persze tényleg szinte kötelező kipipálni, ha már odáig eljut az ember, de most inkább az alapvető „adottságra” fókuszálunk. Mind a török konyha, a kultúra, vallás, és a boszporuszi élmény nagyban befolyásolja az utazásunk egyedigését, milyenségét egyaránt. Isztambul város két földrészen helyezkedik el, így elképesztő érdekes élménybe lehet része minden utazónak, aki meglátogatja az európai és az ázsiai oldalt is. 

1. Vízum mentesség

Ez azért fontos szempont, mert nem kell különösebben rákészülni erre az útra, és már egy félig-meddig ázsiai országba el is jutottunk. A magyar útlevéllel rendelkezők számára ugyanis vízummentes a bejutás Törökországba. 

2. Török konyha

Igaz, hogy szinte mindenhol megtalálható a török konyha, de fontos tudni, hogy minden török étel teljesen más ízű Törökországban. Rendkívül finom, változatos konyha, amit nem igen lehet megunni egyhamar. Arról nem is beszélve, hogy igen olcsó a legtöbb hagyományos török étterem, de persze körültekintően érdemes választani. Külön érdekesség, hogy legtöbb esetben kérdés nélkül hozzák a pincérek a teát, amit étkezés után szoktak elfogyasztani a török emberek. Az egész étkezési ceremónia már önmagában egy szokatlan és érdekes élmény azok számára, akik még nem jártak ebben a szép országban. 

3. Kultúra és vallás

Sajátos és különleges kulturális adottságokkal rendelkezik az ország, amihez még külön hozzájárul a muszlim vallás. Rengeteg mecset látogatható, kifejezetten érdemes megnézni a Kék mecsetet valamint a Hagia Sophiát is. Isztambul városában ezer féle látnivaló van, amelyre természetesen nem feltétlenül elég egy kirándulás.

4. Különleges boszporuszi élmény

Különböző hajókirándulásokat is lehet szervezni elfogadható áron a Boszporuszon, viszont amennyiben metró helyett a kompot választanád, az is megoldható. Szinte egyfolytában közlekednek az európai és ázsiai oldal között a hajók és kompok, mivel a legtöbb ott élő ember ezt a tömegközlekedési egységet veszi igénybe. 

Isztambuli szállások ide kattintva böngészhetők, nem drágák.

bhdfgf

Kapcsolódó cikkek

Vis - Horvátország

Vis – a legtávolabbi horvát sziget

Aki Horvátország szerelmese, de elege van a tömött strandokból, keressen fel egy csendes, nyugodt helyet, melynek neve, Vis.

Utazás a Ramadán alatt

Utazás Ramadán alatt

Ha ramadán alatt utazunk egy muzulmán országba, jó ha tudunk néhány és fontos tényezőt.

Hogyan válassz cipőfűzőt sportoláshoz?

Hogyan válassz cipőfűzőt sportoláshoz?

Így válasszunk cipőfűzőt sportoláshoz, ha hosszútávú, biztos megoldásra vágyunk ezen a téren is.