A legnépszerűbb kutyafajták

A labrador a világ legnépszerűbb kutyafajtája, és sárga, fekete és csokoládé színben létezik.
A legnépszerűbb kutyafajták

További népszerű fajták közé tartozik a shih tzu, az uszkár és a boxer. A kakadu az uszkár és a cocker spániel keveréke. Köztudottan intelligens és gyorsan megbocsátó. Mindhárom fajta nagyon népszerű Amerikában. Ez a cikk általános áttekintést nyújt a legnépszerűbb kutyafajtákról és arról, hogy miért olyan népszerűek.

Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb kutyafajta a Jack Russell Terrier, amelyet John Russell tiszteletes fejlesztett ki. Az eredetileg rókavadászatra használt Jack Russell nagyszerű társas kutyává fejlődött. Ezeknek a kutyáknak háromféle szőrtípusa van, a fehér változat jellemzően jelöléseket tartalmaz. Nevüket a rókavadász örökségükből eredeztetik. A fajta szőrzete könnyen tisztítható és ápolható, és mindössze napi kétszer 30 perc testmozgást igényel.

A sport- és apportírozó kutyák a legnépszerűbb kutyafajták közé tartoznak. Rendkívül aktívak, éberek és intelligensek, és nagyszerű társak. A Golden Retriever nagyon népszerű apportírozó kutyafajta, amely skót törzsből származik. A goldenek arról is ismertek, hogy gazdáikhoz ragaszkodnak, és közepes testfelépítésűek. Ezek a kutyák arról is ismertek, hogy barátságosak és szelídek. A gyerekekkel is jól kijönnek.

A cocker spániel játékos és barátságos fajta, nagy barna szemekkel és fényűző szőrzettel. Ők az egyik legnépszerűbb kutyafajták, és gyakran használják őket szolgálati kutyaként. Ezek a kutyák hűségesek és rendszeres ápolást igényelnek. Kicsit nehézkesek tudnak lenni, ezért fontos, hogy legyen elég időd erre a fajtára. És ne felejtsd el felvenni a kedvenc kutyáid listájára!

A bulldogok egy másik népszerű kutyafajta. Nagy, izmos testük és túlméretezett fejük jó választássá teszi őket a lakásban való élethez. Bár ezek a kutyák makacsok és agresszívek lehetnek, jól illenek a gyermekes családokhoz. Lehetnek szelídek és játékosak, de lehetnek agresszívek is. Mint a legtöbb fajtának, a bulldogoknak is vannak határozott személyiségjegyeik. Bár a bulldogokat általában primitívnek tartják, használták őket munkakutyaként, rendőrkutyaként, sőt még kutyaviadalra is. Ez a viselkedés teszi őket számos okból népszerű házőrzővé.

A dobermann egy másik nagytestű fajta, amely nagyon barátságos és védelmező. Az ausztrál juhászkutya eredetileg jószágpásztorként használták, ezért jó házőrző. Ezek a kutyák jó házőrzők. Nagyon gyorsak, és nagy területet tudnak bejárni. Kiváló őrző-védő kutyák is, és gyakran használják őket apróvadak vadászatára. Ezek a kutyák nagyszerű társak, és nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz.

Az uszkár egy népszerű kistestű kutyafajta. Ezt a fajtát pásztorkodásra tenyésztették ki, és II. Erzsébet királynőnek egykor több mint 30 példánya volt. Nagyon könnyen idomíthatóak, és élvezik a gazdájuk figyelmét. Még a gyerekekkel és más háziállatokkal is jól kijönnek. A corgik hűségesek és könnyen idomíthatók. Minden társadalmi-gazdasági státuszú ember kedvelt választása, és nagyszerű háziállatok azok számára, akiknek elfoglalt életmódjuk van.

Szerző: Nagyonallatshop.hu

Kapcsolódó cikkek

Mit érdemes tudni az MSI márkáról?

Mit érdemes tudni az MSI márkáról?

Most az egyik legismertebb gamer márkával foglalkozunk részletesebben, hiszen összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudni az MSI márkáról.

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

Rengeteg szépséges hely létezik Írországban, amiért érdemes eltölteni legalább egy hosszú hétvégét egy szép ír vidéken.

Kávézó, Szöul - a dél-koreai képregények varázsát idéző kávézó - képregény kávézó

A dél-koreai kávézó, amely az Instagram által lett világhírű!

A szöuli Cafe Yeonnam-dong 239-20-ért az egész világ odavan.