A legnépszerűbb kutyafajták

A labrador a világ legnépszerűbb kutyafajtája, és sárga, fekete és csokoládé színben létezik.
A legnépszerűbb kutyafajták

További népszerű fajták közé tartozik a shih tzu, az uszkár és a boxer. A kakadu az uszkár és a cocker spániel keveréke. Köztudottan intelligens és gyorsan megbocsátó. Mindhárom fajta nagyon népszerű Amerikában. Ez a cikk általános áttekintést nyújt a legnépszerűbb kutyafajtákról és arról, hogy miért olyan népszerűek.

Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb kutyafajta a Jack Russell Terrier, amelyet John Russell tiszteletes fejlesztett ki. Az eredetileg rókavadászatra használt Jack Russell nagyszerű társas kutyává fejlődött. Ezeknek a kutyáknak háromféle szőrtípusa van, a fehér változat jellemzően jelöléseket tartalmaz. Nevüket a rókavadász örökségükből eredeztetik. A fajta szőrzete könnyen tisztítható és ápolható, és mindössze napi kétszer 30 perc testmozgást igényel.

A sport- és apportírozó kutyák a legnépszerűbb kutyafajták közé tartoznak. Rendkívül aktívak, éberek és intelligensek, és nagyszerű társak. A Golden Retriever nagyon népszerű apportírozó kutyafajta, amely skót törzsből származik. A goldenek arról is ismertek, hogy gazdáikhoz ragaszkodnak, és közepes testfelépítésűek. Ezek a kutyák arról is ismertek, hogy barátságosak és szelídek. A gyerekekkel is jól kijönnek.

A cocker spániel játékos és barátságos fajta, nagy barna szemekkel és fényűző szőrzettel. Ők az egyik legnépszerűbb kutyafajták, és gyakran használják őket szolgálati kutyaként. Ezek a kutyák hűségesek és rendszeres ápolást igényelnek. Kicsit nehézkesek tudnak lenni, ezért fontos, hogy legyen elég időd erre a fajtára. És ne felejtsd el felvenni a kedvenc kutyáid listájára!

A bulldogok egy másik népszerű kutyafajta. Nagy, izmos testük és túlméretezett fejük jó választássá teszi őket a lakásban való élethez. Bár ezek a kutyák makacsok és agresszívek lehetnek, jól illenek a gyermekes családokhoz. Lehetnek szelídek és játékosak, de lehetnek agresszívek is. Mint a legtöbb fajtának, a bulldogoknak is vannak határozott személyiségjegyeik. Bár a bulldogokat általában primitívnek tartják, használták őket munkakutyaként, rendőrkutyaként, sőt még kutyaviadalra is. Ez a viselkedés teszi őket számos okból népszerű házőrzővé.

A dobermann egy másik nagytestű fajta, amely nagyon barátságos és védelmező. Az ausztrál juhászkutya eredetileg jószágpásztorként használták, ezért jó házőrző. Ezek a kutyák jó házőrzők. Nagyon gyorsak, és nagy területet tudnak bejárni. Kiváló őrző-védő kutyák is, és gyakran használják őket apróvadak vadászatára. Ezek a kutyák nagyszerű társak, és nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz.

Az uszkár egy népszerű kistestű kutyafajta. Ezt a fajtát pásztorkodásra tenyésztették ki, és II. Erzsébet királynőnek egykor több mint 30 példánya volt. Nagyon könnyen idomíthatóak, és élvezik a gazdájuk figyelmét. Még a gyerekekkel és más háziállatokkal is jól kijönnek. A corgik hűségesek és könnyen idomíthatók. Minden társadalmi-gazdasági státuszú ember kedvelt választása, és nagyszerű háziállatok azok számára, akiknek elfoglalt életmódjuk van.

Szerző: Nagyonallatshop.hu

Kapcsolódó cikkek

pattanások, mitesszerek-Néhány szépségápolási termék, amitől több pattanásunk lehet!

Szépségápolási termékek, amelyek pattanásokat okozhatnak!

Léteznek olyan szépségápolási termékek, amelyek bizony pattanást okozhatnak.

Szigorítják a Shisha bárokat

Törvényszigorítás a shisha-bárokban

A jövőben tenni kell azért, hogy a shisha-bárokban ne legyen a levegő szénmonoxid-telítettsége túl magas.

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

Rengeteg szépséges hely létezik Írországban, amiért érdemes eltölteni legalább egy hosszú hétvégét egy szép ír vidéken.