Ilyen étkezőszéket érdemes választani

A szék egy olyan bútordarab, amely mindenkinek van otthon. Ülünk rajta az asztalnál, a munkahelyen, a gyerekek az iskolában. Azt gondolnánk, hogy nem számít, milyet választunk, a lényeg, hogy megfeleljen az ízlésünknek. Hiszen ez csak egy darab fa vagy műanyag lábakon, a többi mit számít? Ennek az ellenkezője igaz, nagyon fontos, hogy megfelelő széket válasszunk..
Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Ez nem csak egy bútordarab. A szék egyszerre szolgál pihenőhelyként és lehetőségként arra, hogy kényelmesen étkezzen, vagy ne görnyedjen a számítógép előtt. Míg az étkezőszékek általában fából készültek, az irodai székek vagy műbőrből, szövetből készültek, vagy modern hálós anyagokból.

Bárhogy is legyen, a széknek kényelmesnek kell lennie. A szék kiválasztásakor figyelembe kell vennünk pl. a használó személy testalkatát, és azt, hogy mire fogjuk használni.

Számít az ár?

Igen és nem is egyszerre. Az olcsó székek nem lesznek rendkívül jó minőségűek; másrészt a magas ár nem garancia a minőségre. Ráadásul, ha naponta egy-két órát ülünk egy széken, nem kell drága széket vennünk. Ha azonban naponta 6-8 órát töltünk egy székben, akkor jobb minőségű és drágább széket vagy orvosi széket kell választanunk.

Mire figyeljünk a konyhai szék kiválasztásakor?

Még egy étkezőszéknek is kényelmesnek kell lennie. A választás során tartsa szem előtt a következő elveket:

· Milyen magas a szék?

· Milyen magasan van az ülés?

· Mekkora az ülés mélysége?

· Elég nagy az ülés az Ön testének?

· Milyen anyagból készült a szék?

· Milyen magas az asztal, amihez a széket használni fogja?

· Elférnek a székek egymás mellett az asztal alatt?

Miért fontos mindez? Ahhoz, hogy kényelmesen ülhessen és ne veszélyeztesse az egészségét, az asztallap és a szék ülőlapja között 22-27 centiméteres távolságnak kell lennie. Az ülésmagasságnak valamivel kisebbnek kell lennie, mint a lábszár hossza. Ráadásul az ülőrész mélysége is fontos tényező.

Hogyan válasszunk irodai széket?

· Irodában dolgozik és naponta akár 8 órát is a számítógép vagy az íróasztal mellett tölt? Ne becsülje alá az irodai szék kiválasztásának fontosságát. A minőségi irodai székbe való befektetés az egészségünknél fog megtérülni. A hátunk, fejünk, karjaink és az ízületeink nem fognak fájni, és az egészségünk mindent megér.

· Az irodai széknek minőségi anyagokból kell készülnie, az ülésnek és a háttámlának jól szellőzőzőnek kell lennie.

· Figyeljünk a szék terhelhetőségére is. Fontos továbbá, hogy ötágú csillagváza legyen minőségi kerekekkel, csak így lesz igazán stabil a szék.

· Az ideális széknek állíthatónak, forgathatónak kell lennie, magas üléssel, karfával, beépített fejtámlával, esetleg deréktámasszal.

Remélhetőleg segítettünk egy kicsit a székválasztásban. Lepje meg magát vagy szeretteit egy ergonomikus, minőségi székkel.

Gondoljon az egészségére.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működnek az elektromos kandallók?

Hogyan működnek az elektromos kandallók?

Egy elektromos kandalló beszerzése meleg, barátságos megjelenést kölcsönözhet otthonának.

Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Ilyen étkezőszéket érdemes választani

Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Ingatlan körkép

Ingatlan körkép

Befektetői szempontból egyre jobban teljesít a hazai piac, végre nemcsak a budapesti lakások, hanem a többi ingatlan is megadja az alapot a vásárlásra.