Ilyen étkezőszéket érdemes választani

A szék egy olyan bútordarab, amely mindenkinek van otthon. Ülünk rajta az asztalnál, a munkahelyen, a gyerekek az iskolában. Azt gondolnánk, hogy nem számít, milyet választunk, a lényeg, hogy megfeleljen az ízlésünknek. Hiszen ez csak egy darab fa vagy műanyag lábakon, a többi mit számít? Ennek az ellenkezője igaz, nagyon fontos, hogy megfelelő széket válasszunk..
Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Ez nem csak egy bútordarab. A szék egyszerre szolgál pihenőhelyként és lehetőségként arra, hogy kényelmesen étkezzen, vagy ne görnyedjen a számítógép előtt. Míg az étkezőszékek általában fából készültek, az irodai székek vagy műbőrből, szövetből készültek, vagy modern hálós anyagokból.

Bárhogy is legyen, a széknek kényelmesnek kell lennie. A szék kiválasztásakor figyelembe kell vennünk pl. a használó személy testalkatát, és azt, hogy mire fogjuk használni.

Számít az ár?

Igen és nem is egyszerre. Az olcsó székek nem lesznek rendkívül jó minőségűek; másrészt a magas ár nem garancia a minőségre. Ráadásul, ha naponta egy-két órát ülünk egy széken, nem kell drága széket vennünk. Ha azonban naponta 6-8 órát töltünk egy székben, akkor jobb minőségű és drágább széket vagy orvosi széket kell választanunk.

Mire figyeljünk a konyhai szék kiválasztásakor?

Még egy étkezőszéknek is kényelmesnek kell lennie. A választás során tartsa szem előtt a következő elveket:

· Milyen magas a szék?

· Milyen magasan van az ülés?

· Mekkora az ülés mélysége?

· Elég nagy az ülés az Ön testének?

· Milyen anyagból készült a szék?

· Milyen magas az asztal, amihez a széket használni fogja?

· Elférnek a székek egymás mellett az asztal alatt?

Miért fontos mindez? Ahhoz, hogy kényelmesen ülhessen és ne veszélyeztesse az egészségét, az asztallap és a szék ülőlapja között 22-27 centiméteres távolságnak kell lennie. Az ülésmagasságnak valamivel kisebbnek kell lennie, mint a lábszár hossza. Ráadásul az ülőrész mélysége is fontos tényező.

Hogyan válasszunk irodai széket?

· Irodában dolgozik és naponta akár 8 órát is a számítógép vagy az íróasztal mellett tölt? Ne becsülje alá az irodai szék kiválasztásának fontosságát. A minőségi irodai székbe való befektetés az egészségünknél fog megtérülni. A hátunk, fejünk, karjaink és az ízületeink nem fognak fájni, és az egészségünk mindent megér.

· Az irodai széknek minőségi anyagokból kell készülnie, az ülésnek és a háttámlának jól szellőzőzőnek kell lennie.

· Figyeljünk a szék terhelhetőségére is. Fontos továbbá, hogy ötágú csillagváza legyen minőségi kerekekkel, csak így lesz igazán stabil a szék.

· Az ideális széknek állíthatónak, forgathatónak kell lennie, magas üléssel, karfával, beépített fejtámlával, esetleg deréktámasszal.

Remélhetőleg segítettünk egy kicsit a székválasztásban. Lepje meg magát vagy szeretteit egy ergonomikus, minőségi székkel.

Gondoljon az egészségére.

Kapcsolódó cikkek

Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Ilyen étkezőszéket érdemes választani

Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

5 alapvető kéziszerszám, amire minden építkezőnek szüksége van

5 alapvető kéziszerszám, amire minden építkezőnek szüksége van

Amikor építkezésről és lakásfelújításról van szó, van néhány kéziszerszám, aminek illik kéznél lennie.

Konyhafelújítás saját kezűleg

Csináld magad: konyhafelújítás

Kisebb beruházásokkal, de látványos eredménnyel elvégezhetjük mi magunk is a konyhánk felújítását.