A kempingezés idejére sem kell otthon hagyni a megszokott kényelmet

A technikának köszönhetően teljesen átalakult a kikapcsolódás ezen módja.
A kempingezés idejére sem kell otthon hagyni a megszokott kényelmet

Amikor manapság kempingezni indulunk, már ne a sátorban vacogással töltött pillanatokra gondoljunk, hanem arra, hogy már az otthoni luxust is magunkkal vihetjük.

A lakókocsis nyaralásnak rengeteg előnye van. Aki szereti a kötetlen kikapcsolódást, esetleg a kalandokat, élvezi a szabadságot, annak legalább egyszer ki kell próbálnia ezt a fajta pihenést, mert valószínűleg utána sosem mond majd le róla. De miért is mondana le bárki arról, hogy akár minden egyes napját más városban, de akár más országban is töltheti?

Sokakat az tart vissza, hogy a lakókocsi nem biztosítja azt a kényelmet, amit mondjuk egy kibérelt szállás. Ez viszont ma már korántsem igaz, hiszen egy jól felszerelt jármű lehetővé teszi számunkra, hogy az otthonunkban megszokott körülményekről átmenetileg se kelljen lemondani. Egy alap felszereltségű apartman sem képes minden esetben felvenni a versenyt egy alaposan felszerelt lakókocsival, ami guruló otthonként funkcionál, ha a pénztárcánk megengedi, akár még luxus körülmények között is. De persze a hétköznapi megoldás is sokkal komfortosabb, mint azt a legtöbben gondolnák.

A saját jól bejáratott, már ismert eszközeinket használhatjuk, azaz nem jár lemondással, bajlódással, ha ilyen módon szeretnénk pihenni. Így ha a kempingezésre gondolunk, ma már nem csak a sátorban töltött éjszakáktól görcsbe ránduló derekat kell magunk elé képzelni, hanem például a lakókocsink sütőjében megsütött étel elfogyasztása utáni pihenést is, amit a kényelmes matracunkon töltve filmnézéssel teszünk teljessé.

Az elektromosság mellett a másik szempont, ami többeket elriaszt a lakókocsi használatától, az a higiénia, vagyis ennek feltételezett hiánya, ezért sokan inkább a hoteleket választják. Azonban ma már olyan tökéletesen tisztítható mobil WC is beszerezhető a lakókocsiba, ami maximális komfortot biztosít, mindemellett csak mi használjunk majd, nem így egy szálloda mosdóját. Így tehát, ha emiatt fontolgatnánk, hogy vállaljuk-e ezt az utat, akkor bátran tegyük, hiszen az otthoni kényelem minden tekintetben igaz, nem csak az elektromos eszközökre vonatkozóan. A minőségi nyaralás tehát lakókocsival is megvalósítható, úgy élvezhetjük a szabadság és a változatosság előnyeit, hogy közben a komfortról sem kell lemondanunk akár a kempingezés során sem.

Kapcsolódó cikkek

Íme 5 jó ok, miért Toszkána az egyik legjobb nyári úticél

Íme 5 jó ok, miért Toszkána az egyik legjobb nyári úticél

Amennyiben még nem döntöttél a nyári úticélt illetően, válaszd Toszkánát.

5 mesés hely, amiért érdemes Törökországba utazni

5 mesés hely, amiért érdemes Törökországba utazni

Törökország ezer csodás helyet rejt magában, amelyeket érdemes felfedezni.

utazás, Ázsia- 5 érdekesség a hétköznapi Tajvanról

5 érdekesség Tajvanról európai szemmel

Tajvan egy szigetország Kelet-Ázsiában. Nagyon sok csodálatos, felfedezésre váró hely található itt.