Megszűnt az egykor nagyon népszerű magyar mémoldal

Az internetes humor trendjei folyamatosan változnak, bizonyos mémek hirtelen felrobbantják a közösségi médiát, majd később eltűnnek. Bár akkoriban a mém kifejezést itthon még aligha használtuk rá, ilyen volt annak idején 2010 és 2013 között a Demotiváló oldal is, mely mára megszűnt.

Az oldal a munkahelyekről ismert fekete keretes egy nagy képet, és egy nagyobb címet, alatt pedig egy egy mondatos leírást tartalmazó motiváló plakátok szarkasztikus paródiái, a demotiváló képek olyan népszerűek voltak ekkoriban, hogy az eredeti oldal elvileg még le is védette a nevet.

Az ilyen posztok ugyanis nem csak ott, de egy sor más, hasonló nevű oldalon, és általános humorsite-okon is terjedtek megállíthatatlanul. A mai mémekkel ellentétben első sorban nem a közösségi médiában, hanem a blogokhoz hasonlóan rendre sokan följártunk az ilyen oldalak főoldalára böngészni, és ha meg is osztottuk, azt inkább a ma 3 éve és két napja megszűnt iWiW-en tettük, mintsem akkor még a Facebookon.

Az eredeti Demotiváló később a Facebookon is aktív lett, még idén májusban is posztolt, de már jóval kisebb aktivitással, és az oldalon is megfogyatkoztak az interakciók: míg korábban tömérdek felhasználó küldött be saját tartalmakat, és rengetegen szavaztak, hogy kikerüljön-e, addig az utolsó időkben már alig került ki valami a főoldalra. Közben az oldal aloldalai, a kommenthuszár (lényegében a mai képmegosztós oldalak legtöbbet kedvelt hozzászólásait összegyűjtő TopComment oldalak “őse”), és a kötetlenebb OszdMeg.com is megszűnt.

Aki ezeket az oldalakat felkeresi, csak a domain szolgáltató automatikus hirdetéseit látja, bár a nevek még foglaltak, valószínűleg egyszerűen még nem járt le az az idő, amennyire megvették. Persze a formátum egyediségének és eredetijének is köszönhetően teljesen soha nem fog eltűnni: a Facebookon, és mára már like-olásokra építő általános viccoldalakon is rendre feltűnnek még ilyen képek.

Tényleg a pornóoldalakról lopta legújabb funkcióját a YouTube?
Megszűnik Magyarországon a Cherry Coke
Ha kíváncsi hasonló cikkekre, csatlakozzon Facebook-oldalunkhoz!