Népszerű anyagok, amelyek újra felhasználhatók ruhákhoz

A ruhaneműk újrahasznosításának egyik legnagyobb akadálya a mikroműanyag-szennyezés problémája.
Népszerű anyagok, amelyek újra felhasználhatók ruhákhoz

Még az újrahasznosított poliészter sem egyszerű újrahasznosítási folyamat. A palackok, különösen az újrahasznosított műanyagból készültek, korlátozott számú alkalommal használhatók újra, mielőtt lebomlanának. Az újrahasznosított poliészter azonban sokkal jobb, mint a friss poliészter, mivel újrahasznosított anyagokból készül. A ruházat újrahasznosítási folyamata sokkal kevésbé hatékony, mint a palackoké, és az újrahasznosított ruhadarabok élettartama rövidebb.

A nejlon egy nyersolajból készült műanyag. Ez az anyag tartós, rugalmas és gyorsan szárad. A ruhák és fürdőruhák kedvelt anyaga, mert nem szívja magába a vizet, gyorsan szárad, és megtartja az alakját. A nejlon emellett nagyon erős és rugalmas, valamint könnyen tisztítható. Nem jó azonban a nedvesség elvezetésében, és nyílt láng hatására könnyen megég.

A nejlon újrahasznosítása sok időt és pénzt igényel. Mivel a nejlon egy ilyen egyedi textil, különleges technológiát igényel a lebontásához. A nejlon újrahasznosítása azonban a poliészterhez hasonlóan rendkívül előnyös a környezet számára. Ennek oka, hogy a nejlon újrahasznosításához használt anyagok kevésbé károsak, mint a friss anyagok, és előállításukhoz sokkal kevesebb energiára, vízre és fosszilis tüzelőanyagra van szükség.

Az Adidas Primeknit kollekcióját, az újrahasznosított sportruházatot Stella McCartney tervezte, PET-palackok újrahasznosításával. A márka környezetbarát ruhákat is árul a "Conscious Exclusive" vonalon keresztül. Bár a ruházati vonal nagyrészt vintage, a vállalat honlapján számos újrahasznosított anyagot használnak a ruhák elkészítéséhez. A legnépszerűbb újrahasznosított anyagok közé tartozik a kender. Kenderből, bambuszból és újrahasznosított műanyag palackokból készült textíliákat is használnak.

A mai divatipar fordulóponthoz érkezett. Az új innovációkkal és technológiákkal a divat egy fenntarthatóbb körforgásos modell felé halad. A különböző újrahasznosított anyagok olyan problémákat kezelnek, mint az erdőirtás és a környezetszennyezés. Az újrahasznosított anyag vásárlása azonban trükkös lehet. Érdemes azonban kipróbálni néhány új, újrahasznosított anyagot, hogy csökkentsük a ruhahulladékot. Sokféle lehetőséget találhat, és kiválaszthatja a számára megfelelőt.

Szerző: https://1000textil.hu

Kapcsolódó cikkek

Minden egy helyen az ideális munkavédelmi webshopban!

Minden egy helyen az ideális munkavédelmi webshopban!

A megfelelő munkavédelmi ruházat beszerzése nagy fejtörést tud okozni az embernek, hiszen nem elég, hogy minden szükséges ruhadarabot be kell szerezni, emellett még érdemes hangsúlyt fektetni a minőségre és az egyéni igényekre is.

hajékszer, hajgumi - Íme a legtrendibb idei kiegészítők sora

A legtrendibb tavaszi-nyári kiegészítők

A hajékszerek nagyon népszerűek, a mai divat egyik szerves eleme.

Akciók, leárazás a Tchibo webáruháznál

Akciók, leárazás a Tchibo webáruháznál

A Tchibo akciós termékeit mutatjuk be.