A jóga 4 pozitív és jótékony hatása

Tudtad, hogy sosem késő elkezdeni jógázni? Bárki számára tökéletes sport és kikapcsolódás lehet, ugyanis nem csak a testünket edzi meg, hanem segít a lelki harmónia elérésében is.
A jóga 4 pozitív és jótékony hatása

Tudtad, hogy sosem késő elkezdeni jógázni? Bárki számára tökéletes sport és kikapcsolódás lehet, ugyanis nem csak a testünket edzi meg, hanem segít a lelki harmónia elérésében is.

A jóga az ősi indiai vallásból indult ki alapvetően, de ma már egyre több tudományos tény támasztja alá a rendkívül jótékony hatásait a lelki kiegyensúlyozottság és az egészség tekintetében. Tényleg bármikor és bárki számára elérhető testmozgás, a lényeg, hogy mindenki saját képességeihez és tempójához mérten végezze a gyakorlatsorokat. Rengeteg típusú jóga létezik, ezért érdemes először végiggondolni, melyik passzol leginkább az aktuális igényeinkhez.

A rendszeres jógázás csodát művel a testtel! Fotó: Marion Michele / Everypixel

1. Alakformálás és hajlékonyság

Ha alakformálás a cél, tökéletes választás ez a testmozgás, mert saját testsúllyal dolgozunk, aminek köszönhetően izmaink tónusosabbá és szálkásabbá válnak. A folyamatos nyújtás pedig rugalmassá teszi izmainkat, amitől nem csak jobban érezzük magunkat, de az izomcsoportok is meghálálják.

2. Egészséges gerinc

A modern életvitelnek köszönhetően sajnos nagyon gyakori eset a gerincferdülés, a porckorongsérv és az egyéb gerincet érintő probléma. Az egyik legjobb megoldás erre valóban a rendszeres jógázás, ugyanis ez az egyetlen olyan testmozgás, ahol kíméljük a gerincet, ráadásul segít visszaállítani és megőrizni gerincünk egészségét. Természetesen fontos megjegyezni, hogy ehhez megfelelően szükséges végezni a gyakorlatsorokat, hiszen csak így segíthet.

3. Méregtelenítés

Egy intenzív jógaóra alatt bizony rendesen beindul az izzadás folyamata, ami által a toxikus anyagok a bőrön keresztül távoznak testünkből.

4. Stresszoldás

Mivel a testmozgás során átmozgatjuk az összes izomcsoportot, kilazítjuk a bemerevedett részeket, ezáltal nagymértékben megnyugtathatjuk az idegrendszert is. Nem csak egy dinamikus edzés által engedhetjük ki a gőzt, példának okáért a jóga bármelyik irányzata tökéletes arra, hogy kikapcsolódjunk a stresszes hétköznapok alatt. Segít legyőzni a feszültséget, ingerlékenységet, valamint új erőt ad a mindennapi nehézségek áthidalásához.

bb1

Most már csak a jógafelszerelés, jógakellékek beszerzése van hátra, ezt legkönnyebben az inSPORTline webáruházban tehetjük meg.

Kapcsolódó cikkek

fogmosás, vérnyomás - Bizonyították a kapcsolatot a vérnyomás és a fog között

Kutatás bizonyítja, hogy kapcsolat van a fogmosások hossza és a vérnyomás között

Az American Heart Association kutatói szerint összefüggésbe hozható a fogunk állapota a vérnyomásunk ingadozásával.

Miért jó a clean eating diéta?

Miért jó a clean eating diéta?

A tiszta étkezés előnyeit mutatjuk be.

Teszteld az oltás hatékonyságát Covid ellenanyag teszttel!

Teszteld az oltás hatékonyságát Covid ellenanyag teszttel!

A vakcinák arra edzik immunrendszerünket, hogy olyan fehérjéket állítsanak elő, amelyek harcolnak a betegségekkel, ugyanúgy, ahogyan az akkor történne, ha ki lennénk téve a betegségnek.