Teszteld az oltás hatékonyságát Covid ellenanyag teszttel!

A vakcinák arra edzik immunrendszerünket, hogy olyan fehérjéket állítsanak elő, amelyek harcolnak a betegségekkel, ugyanúgy, ahogyan az akkor történne, ha ki lennénk téve a betegségnek.
Teszteld az oltás hatékonyságát Covid ellenanyag teszttel!

A vakcinák anélkül hatnak, hogy megbetegednénk. A COVID-19 vírus elleni vakcinák az oltóanyag egy kulcsfontosságú és specifikus régiójára, a Spike fehérjére összpontosítanak, amelyet a vírus az emberi szervezethez való kapcsolódásra és az emberi testbe való bejutásra használ fel.

A védőoltások tehát úgy védenek a fertőzések ellen, hogy előzetesen kiváltják az immunválaszt. Ennek köszönhetően, ha a páciens kapcsolatba kerül egy adott kórokozóval, a jövőben már az immunrendszere rendelkezik majd a védekező mechanizmusok gyors aktiválásához szükséges információkkal.

A hazánkban használt vakcinák a SARS-CoV-2 koronavírus genetikai információit tartalmazzák, amely mRNS formájában kerül a beteg szervezetébe. A genetikai kód ezen töredéke lehetővé teszi a kórokozó kiválasztott fehérjéinek termelését, amelyek aztán a sejtek felszínén megjelennek az immunrendszer számára. A vírus mRNS nem hatol be a DNS-t tartalmazó sejtmagba, ezért nem tudja befolyásolni a beoltott személy genomját. A megfelelő fehérje előállítása után az mRNS molekula gyorsan lebomlik. A vakcinára adott reakcióként az immunrendszer olyan immunválaszt alakít ki, amely megakadályozza a vírus szaporodását, és megvédi a pácienst a COVID-19 ellen.

Az oltás utáni immunválasz felmérésére az RBD elleni IgG antitestek mennyisége szolgál, ezek az úgynevezett vírus-semlegesítő antitestek. A covid ellenanyag teszt lehetővé teszi a vakcinázás hatékonyságának és a koronavírus (SARS-CoV-2, COVID-19) fertőzéssel szembeni immunitás megszerzésének értékelését, valamint az antitest koncentráció időbeli változás-dinamikájának nyomon követését. Teszteld az oltás hatékonyságát COVID-19 ellenanyag gyorsteszt segítségével, amelyet a Carbon Medical webáruházból történő megrendelés esetén a következő munkanapon már kézhez is kapsz!

Kapcsolódó cikkek

Miért jó reggelente edzeni?

Miért jó reggelente edzeni?

A reggeli edzésnek vannak előnyei. Mutatjuk is, melyek ezek!

A jóga 4 pozitív és jótékony hatása

A jóga 4 pozitív és jótékony hatása

A jóga nem csak a testünket edzi meg, hanem segít a lelki harmónia elérésében is.

Klíma berendezések – légkondi karbantartás, otthon, házilag?

Klíma berendezések – légkondi karbantartás, otthon, házilag?

Egyre többen vágnak bele otthon a klíma tisztításba.