Futás utazás közben

Rendszeresen futsz, de utazás előtt mindig csak fontolgatod, vajon érdemes-e elcsomagolnod a futócipődet is?
Futás utazás közben

Természetesen érthető, hogy egy nyaralás és különleges utazás alkalmával nem igazán a futásra koncentrálunk, de ha szinte egyébként mindig rendszeresen és kitartóan űzzük ezt a remek sportot, nem érdemes megtörni a szokást. Amennyiben egy vagy két hét kiesik, nem ugyanott fogjuk folytatni, ahol korábban abbahagytuk. Emellett pedig igen is jó dolog és program külföldön vagy bármilyen jellegű utazás során futásnak eredni. Szabadság vagy egy fontos üzleti út előtt állsz, de nem szeretnél kiszakadni a sportos életedből?

Íme pár tipp, hogyan találhatunk kellő motivációt:

1. Amint megérkeztél, kocogj egyet!

Kifejezetten jól fog esni a fárasztó utazás után egy lazító edzés, ami már meg is hozhatja a kedvet a következő alkalomhoz. Ha kipipáltuk ezt az első lépést, máris sokat tettünk magunkért és a mozgás szeretetéért.

2. Megtervezted már a napjaid?

Egy jó terv segíthet rendszerezni napjainkat, így könnyebben előkészítheted az edzéseid időpontjaid. Mindenekelőtt reggelente érdemes az utazás alatt futni, ugyanis minél hamarabb megcsináltuk az aznapi penzumot, annál szabadabban programozhatunk tovább.

3. Ha csak kis időd van a futásra, az is több a semminél

Amennyiben csupán 15 perced maradt a sportolásra, ne aggódj, mert az is több a semminél. Már egy rövid futás is rengeteget számít, főleg a közérzetünk tekintetében.

4. Fedezz fel új helyeket!

Futás közben teljesen új és más szemszögből vizslathatjuk az adott hely látványosságait, utcáit. Mindig tűzz ki egy ismertlen úticélt, így nem csak kocsiból vagy gyalog ismerheted meg az aktuális helyszínt.

Kapcsolódó cikkek

ital, egészséges reggeli, turmix - A legfinomabb banán alapú italok

A legjobb banán alapú turmixok reggelire!

A reggeli a legfontosabb étkezés a nap során. A banán nagyszerű alapanyag turmixokhoz.

Teszteld az oltás hatékonyságát Covid ellenanyag teszttel!

Teszteld az oltás hatékonyságát Covid ellenanyag teszttel!

A vakcinák arra edzik immunrendszerünket, hogy olyan fehérjéket állítsanak elő, amelyek harcolnak a betegségekkel, ugyanúgy, ahogyan az akkor történne, ha ki lennénk téve a betegségnek.

Miért jó a clean eating diéta?

Miért jó a clean eating diéta?

A tiszta étkezés előnyeit mutatjuk be.