Miért jó a clean eating diéta?

Sok-sok új diéta létezik, ám a clean eating étkezés szinte az egészséges életmód alapjaira vezethető vissza.
Miért jó a clean eating diéta?

Sok-sok új diéta létezik, ám a clean eating étkezés szinte az egészséges életmód alapjaira vezethető vissza. 

Az egyre népszerűbb clean eating, vagyis magyarul a tiszta étrend diéta számos embert érdekel. Az angol kifejezés már egy mozgalmat jelent, amely egy nemzetközileg ismert táplálkozási koncepcióra épít. Igazi életstílussá nőtte ki magát, melynek igazi hívői az egészséges életmód miatt például mindig tartózkodnak a gyors éttermi kínálattól. 

5 alapszabály, amit érdemes betartani a clean eating étkezés alapján:

1. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt!

Ugyan elcsépeltnek hangzik, de ha elég zöldséget és gyümölcsöt eszel, a szervezeted megkapja azokat a szükséges vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat, amik nélkülözhetetlen szerepet játszanak az egészséges életmód követésében. A clean eating étkezés szerint naponta legalább kétszer kell változatos zöldségeket fogyasztani.

2. Tartsuk távol magunkat a mű élelmiszerektől!

Természetes élelmeket érdemes elsősorban fogyasztani, hiszen nem tartalmaznak adalékanyagokat. Nem árt tudni, hogy a boltokban kapható lefagyasztott élelmek többsége laboratóriumokban kísérletezett vegyi anyagot tartalmaz.Épp ezért, a clean eating legfontosabb alapszabálya, hogy utasíts el mindent, amit nem a természet ad. 

3. Vezessük be napjainkba a rendszeres főzést!

Mivel a tiszta ételekhez készen nagyon nehéz hozzájutni, ezért a legjobb opció, ha magadra főzöl. A mai rohanó modern világban ez óriási kihívásnak tűnhet, de csak így lehetsz biztos abban, hogy milyen alapanyagokból készül az ételed. 

4. Szénhidrátok

Fontos tudni, hogy szénhidrátokra igenis szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy, milyen típusúra. Az egyszerű szénhidrátoktól mindenképpen próbáljuk távol tartani magunkat, mert rendszeres fogyasztásuk súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Emellett pedig nem érdemes elfelejteni, mennyire is hizlalnak. 

5. Kerüljük a feldolgozott ételeket!

Lehetőleg óvakodjunk a feldolgozott élelmiszerektől, ezek ugyanis nem tartalmazzák a szükséges tápanyagokat, így a hatásuk is jóval károsabb lehet.

Kapcsolódó cikkek

A jóga 4 pozitív és jótékony hatása

A jóga 4 pozitív és jótékony hatása

A jóga nem csak a testünket edzi meg, hanem segít a lelki harmónia elérésében is.

Futás utazás közben

Futás utazás közben

Futni, még utazás alatt is lehet.

Miért jó reggelente edzeni?

Miért jó reggelente edzeni?

A reggeli edzésnek vannak előnyei. Mutatjuk is, melyek ezek!