Hogyan kell tárolni a Sterling ezüst ékszereket

Ha valaha is elgondolkodott már azon, hogyan tárolja a sterling ezüst ékszereket, nincs egyedül.
Hogyan kell tárolni a Sterling ezüst ékszereket

Szinte mindenki hord sterling ezüst ékszereket, mégis rengeteg téves információ kering a témával kapcsolatban. Íme néhány alapvető tipp a biztonságos tároláshoz. Először is, kerülje az ékszerek tárolását olyan termékekkel, amelyek durva vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek tompíthatják a felületet vagy más problémákat okozhatnak. Ha aggódik, hogy az ékszerek megtompulása hatással lesz a megjelenésükre, használjon szilika csomagolást - ilyeneket az új ruhákhoz kaphat. Emellett kipróbálhatja a mattulásgátló kendők használatát is, amelyek elnyelik a levegőből a ként és a nedvességet. A kendőket is használhatja, de a közvetlen napfénytől távol kell tartania őket.

A Czár Ékszer másik tippje, amit a sterling ezüst ékszerek tárolásakor érdemes követni, hogy légmentesen záródó dobozban tartsa őket. Tárolja hűvös helyen, a fürdőszobán kívül. Mivel a sterling ezüst reakcióba lép más fémekkel, gyorsabban mattul, ha nedvességnek van kitéve. Be is csomagolhatja egy darab vászonba, hogy felszívja a nedvességet. Végezetül, sminkelés vagy bármilyen olyan tevékenység előtt, amely során az ékszert levegőnek teszi ki, mindenképpen vegye le az ékszert.

Bár nem nehéz légmentesen záródó dobozban tárolni az ékszereket, a benne lévő levegő gyorsan mattulást okozhat. Ha a levegő telítődik, nehezebben tudja majd eltávolítani. Ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsa ékszereit. És úgy is tisztán tarthatja, ha puha ruhával fényesíti.

Ékszereit gyakran tisztítsa meg meleg vízzel és puha kefével. Vásárolhat ultrahangos funkcióval ellátott ékszertisztító készleteket is, amelyek elvégzik a munkát ön helyett. A sterling ezüstöt légmentesen záródó dobozban kell tárolni. Műanyag dobozok helyett érdemes mattulásgátló fadobozokat használni. A zár megakadályozza a mattulást.

Az egyik legjobb tipp a mattulás megelőzésére, hogy kerülje a sóval való érintkezést. A só ugyanis erodálja az ezüstöt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a sminktermékek, testápolók, hajlakkok és parfümök mind felgyorsíthatják a mattulást. Kerülje továbbá a tartós napfénynek való kitettséget. Ezek a dolgok mattuláshoz és fekete foltokhoz vezethetnek.

Ne feledje mindig, hogy az ezüst lágy fém, ezért kerülje, hogy hosszabb időre vízben hagyja ékszereit. Más ékszereit is könnyen megkarcolhatja. Ezen túlmenően jó szokás, hogy lefekvés előtt vegye le az ékszereit. Ha a sterling ezüst ékszere drágakövekkel készült, próbálja meg puha kefével és meleg szappanos vízzel tisztítani. Miután végzett, használjon mikroszálas kendőt az ékszerek megszárításához.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell tárolni a Sterling ezüst ékszereket

Hogyan kell tárolni a Sterling ezüst ékszereket

Ha valaha is elgondolkodott már azon, hogyan tárolja a sterling ezüst ékszereket, nincs egyedül.