5 érv amellett, hogy Hévízen töltsük a nyaralást

A Zala megyében székelő Hévíz, Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava. A Balatontól néhány km-re fekvő fürdőváros világszerte vonzza a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket is.
A Hévízi-tó környéke - hazánk egyik legváltozatosabb üdülőközpontja

A Zala megyében székelő Hévíz, Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava. A Balatontól néhány km-re fekvő fürdőváros világszerte vonzza a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket is.

Hévíz több szempontból is ideális bármilyen korosztály számára, hiszen a gyógyászati és a wellness központja mellett a turisztikai élmények tárháza is változatos. Idén nyáron számos fesztivál, gasztronómiai est, színházi előadások és moziműsorok várják a nyaralókat.

A passzív, kényeztető pihenés mellett, az aktív feltöltődésre is van alternatíva a városban. Emlékművek, szobrok, múzeumok, de még a művészeti közeget kedvelők is örülhetnek, hiszen Simon József keramikus és szobrász kiállítása állandó megtekintésben részesül. A hónapban különleges orgonaesteket is lehet hallgatni a Szentlélek Templomban és a jövő héten megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája is debütál a programajánlók között. A gasztronómia védjegyében az egregyi borospincék és éttermek is remek kínálattal várják a hazai és a nemzetközi ízek kedvelőit.

Hévíz igazi csábító ereje azonban, a 18. században épült fürdőházhoz köthető. A tó az egyetlen olyan tőzegmedrű kialakítású forrásvíz, amely természetes képződés során jött létre. A Hévízi-tó magas kalcium - és magnéziumtartalommal rendelkezik, ami kiegészül kénnel és radonnal és hidrogén-karbonáttal is. A reumás betegek, a mozgásszervi panaszokkal küzdők fizioterápiás kezeléseit remekül ki tudja egészíteni a fürdővíz terápiái. A tóvíz 33-35 °C között tartja a hőt nyáron, de a hideg és meleg forrásvizek keveredésének köszönhetően, a Hévízi-tó hőmérséklete a melegebb hónapokban sem csökken 22 °C alá.

A tóvíztől 200 m-re fekszik a Hotel Palace**** hotel, amely a tóvízhez való közelsége miatt a mozgáskorlátozott és az idősebb vendégeknek is könnyebbséget jelenthet. A szálláshely egész évben remek ajánlatokkal várja a látogatóit, ahol az állatokat is szívesen fogadják. A szállodában kapott helyet a Carat Szépségszalon is, így a tóvíz adta egészségügyi kezeléseket ki lehet egészíteni a hotelben található gyógyászati és wellness terápiákkal.

További hévízi hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Különleges hatást keltő lámpák.

4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Íme 4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Isztambul sokszínű látnivalói, műemlékei és különlegességei miatt rendkívül közkedvelt úticél.

4 szuper érv a Seychelle-szigetek mellett

4 szuper érv a Seychelle-szigetek mellett

Igazi trópusi paradicsomba kalauzoljuk el az olvasókat.