Indul az óvodai szezon: minden, amire szükség lesz az első napokban

Lassan véget ér a nyár, így a háromévesek számára megkezdődik az óvoda. A szülőkben idén is rengeteg kérdés kavarog, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire is lesz szükség az intézményben a mindennapok során. A beszoktatás mellett át kell gondolni azt is, hogy a gyermekünknek mit kell elcsomagolnunk ahhoz, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt. Lássuk tehát az óvodai kezdőcsomag listáját!
Indul az óvodai szezon: minden, amire szükség lesz az első napokban

Ovis zsák

Az első és legfontosabb az óvodai zsák, amiben a legtöbb tisztálkodó eszközt tárolhatja majd. Ilyen szettet általában olyan helyeken szoktak kérni, ahol a kicsiknek nincs saját öltözőszekrényük. Fontos, hogy a csomag mindig legyen felismerhető a lurkók számára, így nem árt rárajzolni vagy varrni az óvodai jelét. Praktikus eszköz, hiszen ebben minden holmit egyben tárolhat, így kisebb eséllyel vesznek el az egyes darabok.

Ebbe mehet a tisztasági csomag, aminek tartalmát minden intézmény maga határoz meg. Általánosságban az alábbi kiegészítőkre lesz szükség:

- Kisméretű törölköző

- WC papír

- Fogkefe

- Fogkrém

- Fésű

- Zsebkendő

- Szappan

- Lányoknak: hajcsat és hajgumi

Ágynemű

A délutáni pihenéshez az óvodák általában csak ágyneműhuzatot szoktak kérni, ám lehetnek olyan helyek is, ahol párnára, paplanra, de még lepedőre is szükség lehet. Bármit is kér az ovi, próbáljunk meg olyan kiegészítőket beszerezni, amiben a gyermek majd kényelmesen tud aludni. Amennyiben például kisfiúról van szó és szereti a Verdákat, keressünk neki hasonló mintával rendelkező darabot. Emellé pedig vízhatlan gumis lepedő online is vásárolható, ami a kisebb balesetektől védi meg az ott dolgozókat és a gyermeket egyaránt.

Váltóruha

Alapvető felszerelés még a váltóruha is, hiszen a kicsik még rendszeresen lesznek piszkosak, eszik le magukat ebédnél, esetleg néhány esetben egyéb kisebb balesetek is adódhatnak. Érdemes tehát legalább 2-3 garnitúrát tartani bent, amiben póló, nadrág, zokni és fehérnemű is van. Ne feledkezzünk meg a benti cipőről sem, amit a kicsik a teremben és az épület belsejében hordhat majd. Ősszel nem árt továbbá esőkabátot, gumicsizmát és vízhatlan nadrágot is csomagolni, hiszen az esős időszakban szükség lehet rájuk.

Ne feledjük azonban, hogy minden óvoda más és más, így előfordulhat, hogy míg az egyiknél szinte semmire nem lesz szükség, addig a másiknál szinte mindent vinnünk kell. Érdemes tehát utánajárni, hogy az adott intézményben mi is szerepel a listán.

Összegezve

Az első óvodai napon tehát van néhány dolog, amit nem árt magunkkal vinni. Legyen szó óvodai zsákról, váltóruháról, vagy éppen ágyneműről egyaránt. Vízhatlan gumis lepedő online is beszerezhető, ami megkönnyíti a listán szereplő dolgok megvásárlását. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy minden óvodában más eszközökre van szükség, nem árt tehát megtudni a pontos listát.

Kapcsolódó cikkek

4 szuper érv a Seychelle-szigetek mellett

4 szuper érv a Seychelle-szigetek mellett

Igazi trópusi paradicsomba kalauzoljuk el az olvasókat.

A Hévízi-tó környéke - hazánk egyik legváltozatosabb üdülőközpontja

5 érv amellett, hogy Hévízen töltsük a nyaralást

A Zala megyében székelő Hévíz, Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava.

Hogyan válassz cipőfűzőt sportoláshoz?

Hogyan válassz cipőfűzőt sportoláshoz?

Így válasszunk cipőfűzőt sportoláshoz, ha hosszútávú, biztos megoldásra vágyunk ezen a téren is.