Vis – a legtávolabbi horvát sziget

Aki Horvátország szerelmese, de elege van a tömött strandokból, a hangos szórakozóhelyekből, a turistákra éhes éttermekből, és valami egészen másra vágyna, itt a megoldás.
Vis - Horvátország

Aki Horvátország szerelmese, de elege van a tömött strandokból, a hangos szórakozóhelyekből, a turistákra éhes éttermekből, és valami egészen másra vágyna, itt a megoldás.

Mindentől távol

Horvátország szárazföldi részétől Vis szigete esik a legmesszebb. Splitből induló komppal lehet elérni az eldugott szigetet, ahol ismeretlen a tömegturizmus, nincsenek szállodakomplexumok és éjszakai szórakozóhelyek. Vis szigetén picit megállt az élet, nem siet senki sem sehová, mindenkinek van ideje meghallgatni a másikat, beszélgetni egy jó pohár bor mellett.

Déligyümölcs és bor

Apró kisvárosok, falvak borítják az apró szigetet, a növénytermesztés gerincét a szőlő és a narancs adja. Hatalmas kaktuszokon, duzzadó kaktuszfügék kelletik magukat, eldugott éttermek kínálják a megszokottól eltérő minőségű fogásokat. Kiváló borokat készítenek a helyiek, a családi éttermek kínálatában fellelhető halételeket kötelező végig próbálni.

Búvárkodás

A sziget legnagyobb búvárbázisának vezetője korábban a jugoszláv hadsereg kommandósa volt, ennek megfelelő szigorral és szakértelemmel szervezi búvártúráit. Fontos a fegyelem, mert Vis környékén érdekes roncsok vannak, némelyik meglehetősen mélyen. Tizennyolcadik századi briggtől kezdve, számos teherhajón keresztül, Boeing B-17-es bombázóig (Repülő erőd) bezárólag, mindenki találhat kedvére való merülési célpontot.

Látnivalók

Komiža apró település, szűk utcái, történelmi épületei határozzák meg karakterét. A környéken lévő kavicsos strandok alkalmasak a felhőtlen kikapcsolódásra.

Bisevo – Kék barlang

Bisevo apró sziget, alig húsz lakossal. Szervezett hajókirándulások keretén belül lehet eljutni ebbe az apró paradicsomba. A számos szigeten található barlang közül kiemelkedő látvánnyal szolgál a Kék barlang, ami a tengeralatti átjárón keresztül érkező fény miatt - a nap egy bizonyos szakában - pazar kék fényben úszik. A látogatók maximum öt percet tölthetnek a barlangban, a hajót nem hagyhatják el, fürödni szigorúan tilos.

Stiniva-öböl

Bámulatos szépségű és rejtett öböl, amelyet megközelíteni sem könnyű. Meredek kaptató vezet le a magasból, legalább fél óra izommunka jutalma lesz az a csodálatos látvány, amit a parti erózió készített el mesterien. Kristálytiszta víz van az öbölben, a környéken pedig több ösvényen lehet túrázni, kirándulni.

Nagy túra elérni a szigetet, hiszen Split kikötőjéből még órákat megy a komp, hogy végre Vis-re érkezzen az utazó. Egyszer mindenkinek érdemes ide ellátogatni, merőben más élményekkel fog hazatérni.

Nézze meg az autópályadíj kalkulátor segítségével, hogy mennyibe fog kerülni az utazás, az autópályaárakkal és a horvátországi kompdíjakkal együtt!

Kapcsolódó cikkek

Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Különleges hatást keltő lámpák.

Akciók, leárazás a Tchibo webáruháznál

Akciók, leárazás a Tchibo webáruháznál

A Tchibo akciós termékeit mutatjuk be.

A Hévízi-tó környéke - hazánk egyik legváltozatosabb üdülőközpontja

5 érv amellett, hogy Hévízen töltsük a nyaralást

A Zala megyében székelő Hévíz, Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava.