Ford Edge - a Kékszalag nyomában

800 liternyi csomagot nyel el ez az autó.
Ford Edge

A balatoni Kékszalag vitorlásverseny többszörös győztesének a szolgálati autóját Ön is megvásárolhatja. Litkey Farkas ugyanis Ford Edge-et hajt!

Amerika hangját is lehetett volna címnek adni, mivel ez a modell Kanadából érkezik, ugyanis ott gyártják a 4,8 méter hosszú szabadidő-autót. Ez meg is alapozza a hangulatot, mert jó pár amerikai autókra jellemző dolog található benne.

Az egyik, hogy a Ford okosan döntött arról, nem hozza el a hét üléses kivitelt hozzánk, ezt a szerepkört meghagyja a nyáron érkező Explorernek és az egyterűeknek. A testes amerikai a három üléssorával, a hátsó sorban is teljes értékű, szuper kényelmes helyet tud biztosítani az utasoknak. Ráadásul az ülések mögött akad bőven pakoló hely.

Visszatérve az Edge-re, 600 liter várja a holmikat, ha nem csak az ablak vonaláig pakol valaki, akkor már 800 liternyi csomagot nyel el az autó. Ha kétszemélyessé varázsolja valaki a Ford Edge-ét, akkor 1847 literes a tér. Ez a nagyság és a pakolhatóság a vitorlázás nagyágyújának is jól jön.

A tágas tér mellett a kényelemről sem feledkeztek meg a Ford tervezői: a ”belépőszintet" a felszereltségek között a Titanium képviseli... Ezt már csak a Vignale és az ST-Line felszereltségi szintek követik. A vezetéstámogató rendszerek széles tárháza mellett a kényeztető extrákat sem kell nélkülöznie a tulajdonosnak.

A hajtás terén a józan észt követi a Ford, ezekhez az autókhoz a legjobb választás a nyomatékban gazdag turbódízel motor. A friss fejlesztésű kétliteres EcoBlue elérhető 180 lóerővel, ekkor egy turbó préseli a motorba a levegőt. A dupla turbósnál 210 lóerő és 450 Nm nyomaték mozgatja a testes szabadidő-autót.

A színvonalat nem csak a magas felszereltségi szint mutatja, hanem az is, hogy felénk első-kerékhajtással nem is kapható az Edge, csak a 4x4-es technikával érhető el, amely sokat segít a vontatásban. A nyolcsebességes automataváltó ”kötelező tartozéka” az erősebb motornak.

Benedek Attila – Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Leégett a Jim Beam egyik raktára

Leégett a Jim Beam egyik raktára - 45 ezer hordó whisky bánta

Szomorú eset történt nemrég Amerikában, ahol a híres whiskykészítő Jim Beam egyik raktárában tűz ütött ki.

Amire egy cégnek feltétlenül szüksége van

Amire egy cégnek feltétlenül szüksége van

Vállalkozások és cégek székhely nélkül nem működhetnek.

Sohasem késő váltani! Avagy, miért is jó a felnőttképzés?

Sohasem késő váltani! Avagy, miért is jó a felnőttképzés?

Nem csak a gyerekek járnak iskolába, ma már nagyon sokan élnek a felnőttképzés lehetőségével.