Ingatlan körkép

Befektetői szempontból egyre jobban teljesít a hazai piac, végre nemcsak a budapesti lakások, hanem a többi ingatlan is megadja az alapot a vásárlásra.
Ingatlan körkép

A tavalyi év a visszaesésről szólt, de szerencsére idén növekedésre számíthatunk, ahol főleg az újabb lakások lesznek a központban.

Senkinek nem kell elmagyarázni, hogy a koronavírus mennyi kárt okozott a lakások terén. Az árak alakulásáról egyelőre nehéz pontos előrejelzést adni, és csak bizonyos becslések állnak a rendelkezésünkre. Az első félévben még mindig gyenge lesz a piac, de aztán ismét előre kaphat.

Az ingatlan körképnél mindig figyelembe kell venni a területet is, mivel nagy különbségeket fogunk felfedezni. A budapesti belváros gyengébben fog teljesíteni, miközben az agglomerációs települések kedvezőbbek lehetnek.

Azok a területek is rosszabbul járnak, ahol a szolgáltató szektorok már november óta állnak, és jelentős bevételkieséssel kell megküzdeniük. Arra is érdemes figyelni, hogy az új lakástámogatások miatt az építkezések is újra megindulhatnak.

A lakás most is befektetés

Összességében idén több lakást adhatnánk el, mint tavaly. A beruházások a bizonytalan vásárlók miatt átmenetileg lassulhatnak, mivel sokan későbbre tolják az építkezések indítását.

Emellett azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az infláció növelésével újra népszerűvé válhatnak a lakások. Azoknak, akiknek az elmúlt időszakban nőtt a megtakarításuk, most kereshetik a tökéletes helyet a pénzüknek, a lakás pedig jó befektetés lehet.

Amennyiben az eladók oldalán állunk, pár extra tippel segíthetünk a lakásunk kinézetén. Idén biztosan fontos szempont lesz a szigetelés minősége, ahol nemcsak az ablakokra kell gondolni. Amennyiben vásárolunk vagy inkább eladnánk, mindig ellenőrizzük le a szigetelést.

Ha úgy érezzük, hogy javításra van szükség, akkor a purhab a már meglévő szigetelésre is kerülhet, ami nagy előnynek számít.

A lakásvásárlások száma lassan, de biztosan növekszik, a felújítással azonban segíthetünk, hogy ne csak hamarabb keljen el, hanem azért az árért, amit célul tűztünk ki magunknak.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működnek az elektromos kandallók?

Hogyan működnek az elektromos kandallók?

Egy elektromos kandalló beszerzése meleg, barátságos megjelenést kölcsönözhet otthonának.

Konyhafelújítás saját kezűleg

Csináld magad: konyhafelújítás

Kisebb beruházásokkal, de látványos eredménnyel elvégezhetjük mi magunk is a konyhánk felújítását.