Csináld magad: konyhafelújítás

Nem kell azonnal az egész bútorzat lecserélésére gondolni, más megoldás is van a konyhánk felfrissítésre.
Konyhafelújítás saját kezűleg

Elsőként a költségvetésünket kell mérlegelni, hiszen ezzel azonnal meg is határozzuk a lehetőségeinket. Gondoljuk végig, hogy milyen mértékű változásokat szeretnénk, és ennek fényében álljunk neki a munkának.

Ha csak néhány dolgon változtatnánk, amik ráadásul nem szólnak egy életre, akkor érdemes a dekorációs elemek cseréjét meggondolni. Egy színes, egyedi, retró lámpabúra különleges hangulatot áraszt, ráadásul egyáltalán nem végleges módosítás. Könnyen beszerezhető a bolhapiacokról, de akár ismerőseink körében is érdemes egy próbát tenni, hátha a padláson porosodik náluk egy tisztításra váró gyöngyszem.

Hasonlóan gyors és látványos újítás, ha a konyhabútorok fogantyúit cseréljük le – ha ez lehetséges. Különféle formájú és színű gombok közül válogathatunk a barkácsboltok kínálatában, de akár házilag is elkészíthetjük ezeket, ha szánunk rá időt. Szükségünk lesz egy csavarra és némi fantáziára, utána pedig akár egy kiszuperált műanyagfigura is lehet a konyhaszekrény gombja.

Némileg nagyobb munka, de annál szembetűnőbb a végeredmény is, ha a festés mellett döntünk. Akár csak egy falat, akár az összeset, akár a bútorokat és a falak is átfestjük, a konyhánk teljesen új bőrbe bújik majd. Sok olyan festék létezik ma már, ami a házibarkács szerelmeseinek készült, hiszen ezekkel alapozás nélkül, gyorsabban dolgozhatunk,mint hagyományos társaikkal.

Ha nincs kedvünk festegetni, akkor választhatjuk a fóliázós megoldást is. Akár a bútorok frontjára, akár a falra teszünk matricát, fóliát, garantáltan csöpögésmentes munkát végezhetünk, az átalakulás pedig garantált.

Ahogy már említettük, érdemes a barátainkat is megkérdezni, akad-e náluk olyan holmi, amire nincs szükségük, nekünk pedig jól jön a felújításban. Érvényes ez a dekorációs tárgyakra is, hiszen egy-egy régi evőeszköz, kaspó, váza mind jól jöhet, hiszen készíthetünk belőlük akasztókat, tárolókat, vagy egyszerűen csak valami (régi) újat hozhatunk otthonunkba.


Kapcsolódó cikkek

Tippek a konyha modernizálásához

Tippek a konyha modernizálásához

Szépség és használhatóság harmóniája.

Ingatlan körkép

Ingatlan körkép

Befektetői szempontból egyre jobban teljesít a hazai piac, végre nemcsak a budapesti lakások, hanem a többi ingatlan is megadja az alapot a vásárlásra.