Munkaruhák a különböző szerelési munkákhoz

A szerelés lehet hobbi, vagy akár egy adott munkakör is. Legyen szó azonban bármelyikről is a megfelelő munkaruhák beszerzése mindenképpen szükséges, hogy biztonságosabban végezhessük el feladatunkat.
Munkaruhák a különböző szerelési munkákhoz

Milyen szerelési feladatokhoz kellhet munkaruha?

Természetesen szerelési és szerelési munkák között is komoly különbségek vannak. A háztartások körül ugyanis a kisebb szerszámokat, kerti gépeket, illetve a gépjárműveket is szerelhetjük (szerszámok forgalmazása webshopban itt). Hivatalos munkakörben szintén szerelhetünk kisebb-nagyobb gépeket, autókat, de bizony a villamossági munkák is becsúszhatnak a szerelés körébe. Ahhoz azonban, hogy mindegyik feladatot elvégezhessük az alábbi pár munkaruhára szükségünk lehet.

Strapabíró munkásnadrág

A szerelési munkák során az egyik első, amit érdemes beszereznünk munkaruhák terén az egy munkásnadrág. Ezeknél a ruházati termékeknél főképp, ha a szerelés koszosabb környezetben történik mindenképp érdemes egy strapabíró és egyben könnyen tisztítható darabot választani. Kényelem szempontjából ezen a téren mindenképpen érdemes megfontolni azt is, hogy milyen típusú nadrágot válasszunk. Ezen a téren ugyanis megkülönböztethetünk derekas, kantáros, illetve rövidnadrágokat is. Ezek közül a kantáros nadrágok lehetnek a leginkább célravezetők, hiszen ezekben könnyen mászkálhatunk akár gépjárművek alá is és közben attól sem kell félni, hogy lecsúszna a nadrág.

Szerelő munkáskabát

A nadrág mellé természetesen egy kabát is dukálhat, főképp akkor, ha kevésbé fűtött, vagy kinti területen kell szerelési munkákat elvégeznünk. Munkáskabátok esetében ugyanis ma már válogathatunk az igen széles kínálatban, amiben megtalálhatók időjárásálló, könnyen tisztítható, antisztatikus, extra zsebekkel szerelt verziók is. Kinti munkavégzés esetében ráadásul ma már akár fűthető kabátokkal is találkozhatunk, amik akár a téli hidegben is megóvhatnak minket a kihűléstől.

Munkás cipők szerelési feladatokhoz

Szintén nagyon fontos lehet a különböző munkákhoz, hogy megfelelő lábbeliben végezzük a szerelési munkálatokat. Ezen a téren a csúszásmentesség kiemelt jelentőségű, de a leeső tárgyak ellen védő orrmerevítő, vagy épp a talpátszúrás elleni védelem is aranyat érhet bizonyos helyzetekben.

Szerencsére ma már ezen a téren is rengeteg opciónk lehet, hiszen a munkaruhák az Artra gyártótól, vagy épp a hétköznapi viseletben ismert Puma révén is rendelkezésünkre állnak, nem beszélve a többi munkavédelmi gyártóról.

A kínálatban történő könnyebb eligazodást emellett a védelmi képességek fokozatokba történő sorolása nagyban megkönnyítheti, hiszen így egyértelműen látszódhat minden laikus vásárló számára is, hogy az adott lábbeli milyen védelmi képességekkel is bír.

Munkavédelmi kesztyűk szereléshez

A szerelési munkák esetében fontos lehet még, hogy kezünket védjük az esetleges sérülésektől. Ezen a téren a védőkesztyűk jelenthetnek megoldást. Ezen a téren a bőrkesztyűk, mártott kesztyűk, nitril kesztyűk mind megoldást kínálhatnak. A lényeg természetesen itt is a munka jellege, hiszen a bőrkesztyű sok mindentől védhet, szennyeződéstől, behatástól, hőtől is, míg egy mártott kesztyű inkább a szennyeződések ellen nyújthat némi védelmet.

Védőszemüveg

Végül, de persze nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a szemünk világának védelmét, ami szintén fontos lehet, főképp ha olajos környezetben dolgozunk, vagy ahol belefröccsenhet bármi a szemünkbe. Ez ellen a védőszemüvegek nyújthatnak védelmet, amik között keményebb, illetve lágyabb anyagból készült darabokkal is találkozhatunk.

Összegezve:

A szereléshez tehát jó pár munkavédelmi felszerelésre és ruházatra szükségünk lehet, amik között a legfontosabbak a munkásnadrág, munkavédelmi lábbelik, illetve a védőkesztyűk, de a kabátok illetve a védőszemüvegek is hasonló fontosságúak lehetnek, ha az adott munkakörnyezet ezt megköveteli tőlünk. Ezért vásárlás előtt ezeket a tényezőket mindenképpen érdemes számba venni.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki a legjobb ágyneműt az ágyunkhoz?

Hogyan válasszuk ki a legjobb ágyneműt az ágyunkhoz?

A megfelelő ágynemű kiválasztása az ágyához több okból is kulcsfontosságú.

Megvan a megoldás, ha hatékonyabb fűtést keresel

Hatékonyabb fűtésre vágysz? Megvan a megoldás!

Télen is elbúcsúzhatunk a több rétegnyi zoknitól.

Készítsd fel a fürdőszobádat a téli időszakra

Készítsd fel a fürdőszobádat a téli időszakra

Az alábbi cikkben arra vonatkozóan gyűjtöttünk össze pár hatékony tippet, hogy hogyan készítsd fel a fürdőszobádat a téli időszakra, a leghidegebb napok ellen.