Érdekes tények a raklapokról. Ön tudta ezeket?

Ha raklapra gondolunk akkor, akkor első körben biztos, hogy a raktározás, csomagolás, szállítás jut eszünkbe.
Érdekes tények a raklapokról. Ön tudta ezeket?

Kétségtelen, hogy a raklap rendkívül praktikus eszköze az áruk raktározásának, szállításának, de azt biztosan nem tudjuk, mikor kezdődött a raklapgyártás, és aztán hogyan fejlődött tovább egészen napjainkig. illetve milyen érdekességeket kell még tudunk a raklapokról.

Mikor kezdődött a raklapgyártás?

Először az 1920-as évek környékén kezdtek fából készült raklapokat gyártani, és olyannyira népszerűvé vált, hogy közel 20 év alatt, az 1940-es évekre már széles körben használták például az építőiparban és a hajózásban is. Tömeggyártása a II.világháború alatt kezdődött, az első szabványos méretű raklapok is ebből az időből származnak. Napjainkra már annyira elterjed, hogy szinte elképzelhetetlen lenne a logisztikai, és szállítmányozás iparág nélküle. A használt raklapok száma több milliárd.

Raklapok segítségével kezdődött a modern logisztika

Túlzás nélkül mondható, hogy a raklapgyártás a XX. század legfontosabb fejlesztésének számít a logisztikai iparágban. Segítségével biztonságosan és hatékonyan megoldható a szállítás, és a raktározás. Többek között az élelmiszeripari szállítás és raktározás elképzelhetetlen lenne nélküle a mai világban.

Mi az az okos raklap?

Több arra irányuló fejlesztés és próbálkozás is történt már, hogy a raklapokat úgymond “okosítsák” Ennek egyik legjobb megoldása, hogy vannak olyan raklapok, amelyre nyomtatással már QR kódot is felvisznek. Ez jelentősen csökkenti a papírmunkát, és segítségével jobban át lehet látni a rendelkezésre álló készletet.

A raklapok környezetbarátak

A raklapok 90 %-a fából készül, így környezetbarát, és újra is hasznosítható. A fa újrahasznosításának aránya magasabb mint a papíré például. A tévhitekkel ellentétben a raklapgyártás nem jár együtt tömeges fakivágással. Hiszen a raklapok legtöbbször építő vagy bútoriparban használt faanyag melléktermékből készülnek.

A raklap bútor trend egyre nagyobb teret hódít

A raklapok tartosságuk miatt tökéletesen használhatóak arra, hogy bútor, kerti bútor, vagy bármilyen más kiegészítő készüljön belőlük. A kivitelezésnek pedig tényleg csak a képzelet szab határt.

A raklapok gyártása és újrahasznosítása napjainkban jelentős szerepet a globális logisztika javításában, és a fenntartható gazdaságban.

Raklapgyártással kapcsolatban forduljon a Simon és Nagy Bt.-hez. Mk bármekkora méretű és mennyiségű raklapot legyártunk. Nálunk az ügyfél igénye az első.

Kapcsolódó cikkek

Érdekes tények a raklapokról. Ön tudta ezeket?

Érdekes tények a raklapokról. Ön tudta ezeket?

Ha raklapra gondolunk akkor, akkor első körben biztos, hogy a raktározás, csomagolás, szállítás jut eszünkbe.